Montaigne Lyceum

Kiekendiefstraat 25 2496 RP Den Haag

Schoolfoto van Montaigne Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

Veel keuzemogelijkheden
Wij zijn van mening dat de middelbare schooltijd een periode is waarin leerlingen zich breed dienen te oriënteren op hun toekomst. Wij bieden de leerlingen dan ook veel keuzemogelijkheden. In de bovenbouw HV bieden we 4 profielen aan en een aantal bijzondere keuzevakken zoals NLT, Maatschappijwetenschappen en Wiskunde D. Op de MAVO kunnen de leerlingen ook examen doen in de Kunstvakken en LO2. De leerlingen op de Kaderberoepsgerichte leerweg volgen een brede intersectorale opleiding waardoor de doorstroommogelijkheden naar het MBO optimaal zijn.  
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Schoolplan 2015-2019

In het nieuwe schoolplan van het Montaigne Lyceum spreken wij onze ambities uit voor de ontwikkeling van het Montaigne Lyceum voor de periode oktober 2015 -oktober 2019. Kernwoorden in het plan zijn "toekomstgericht, betrouwbaar en wereldwijs". Dit zijn termen die passen bij het eigentijdse onderwijs dat het Montaigne Lyceum al jaren aanbiedt.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Leerlingbegeleiding

 
Leerlingbegeleiding op het Montaigne Lyceum betreft niet alleen het onderwijsleerproces, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ons domeinonderwijs en het werken in teams is bij uitstek geschikt om deze zorg gestalte te geven. Daardoor zijn er korte lijnen en wordt iedere leerling gezien.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven