De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO

Waalsdorperweg 12 2597 JB Den Haag

  • Schoolfoto van De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO
  • Schoolfoto van De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO
  • Schoolfoto van De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO
  • Schoolfoto van De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO
  • Schoolfoto van De Vrije School Den Haag voor VWO, HAVO en MAVO

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Een schoolbrede representatieve toets vanuit de leerlingen heeft ook dit schooljaar (2023/2024) plaatsgevonden. De leerlingen ervaren de school als een prettige en veilige plaats waar pesten, discrimineren en geweld zeer weinig voorkomen. De verschillende niveaus op onze school geven veiligheid dan ook een cijfer tussen de 8.9 en 9.7. Hiermee scoren we in het kader van veiligheid hoger dan het gemiddelde van vergelijkbare scholen. Dat is voor ons zeer belangrijk, omdat je pas kunt leren als je je veilig voelt. Ook op de sfeer scoren we ruim voldoende, tussen de 6.3 en 7.3. De hulp die we bieden als leerlingen met problemen kampen, scoort voldoende, maar kan verbeterd worden. Belangrijk om te weten is wel dat tot 46% van de leerlingen zegt geen dergelijke problemen te ervaren. De uitkomsten over de tevredenheid zijn ter opzichte van vorig jaar gestegen en komen in de buurt van het gemiddelde antwoord van vergelijkbare scholen. De waardering voor mentoren scoort hierin het hoogst. Punten waaruit op dit moment wat minder goed resultaat komt, zoals het voorbereiden op de studiekeuze en het bespreken van het actuele nieuws, worden verbeterd waardoor wij verwachten dat dit volgend schooljaar hoger uit zal vallen. We zijn bezig met een herformulering van onze visie en ons burgerschapsonderwijs wat positieve invloed kan hebben op deze punten.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2023-2024?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De Vrije School Den Haag is een school waar iedereen zich veilig en begrepen kan voelen. De enquête 23/24 geeft aan dat de veiligheid hoog wordt gewaardeerd. De leerlingen geven de school op dit aspect gemiddeld een 9,4. Ook de sfeer wordt al goed beoordeeld. Er komt tevens naar voren dat er nauwelijks sprake is van pesten, waaruit blijkt dat ons anti-pest beleid goed werkt.   

Veelgestelde vragen

Terug naar boven