Bossche vakschool

Hervensebaan 5 5232 JL Den Bosch

Schoolfoto van Bossche vakschool

In het kort

Toelichting van de school

De juiste plek voor slimme handen! 

De Bossche vakschool is dé school voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn en baat hebben bij levensecht leren. Er is een groot aanbod praktijklessen waardoor men leert door te doen. Wij gaan samen met de leerling op zoek naar waar ze goed in zijn en helpen hen te ontdekken waar hun talenten liggen. Met zo weinig mogelijk drempels en zo veel mogelijk kansen realiseren we een vlotte doorstroming naar het MBO. 

Nadat met ingang van het schooljaar 2023-2024 ook het tweede deel van de nieuwbouw in gebruik is genomen zijn ook de nieuwe praktijkpleinen weer volledig inzetbaar voor de praktijklessen. 

De Bossche Vakschool haalt het beste uit elke leerling!

Kenmerken van de school

  • Open deur, open blik
  • Werken vanuit verbinding
  • Basis is relatie & vertrouwen
  • Opleiden & ontwikkelen
  • Samen kom je verder

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b / vmbo-k

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Bossche Vakschool is een kleinschalige vmbo basis en kader school waar praktisch leren centraal staat. Leerlingen maken al vanaf leerjaar 1 kennis met de verschillende praktijkvakken waardoor zij eind leerjaar 2 gericht kunnen kiezen voor een profiel in bovenbouw waarin ze ook examen zullen afleggen. Overigens kan met elk gekozen profiel een vervolgopleiding naar keuze in het MBO worden gemaakt.  

Met ingang van augustus 2023 staan de leerlingen van de ISK locatie niet meer op hetzelfde brinnummer als de Bossche Vakschool ingeschreven zoals voorheen maar op een -zoals dit in het onderwijs heet- apart Brinnummer en locatie. Daardoor lijkt het alsnog de school heel erg in leerlingaantal is teruggelopen maar dat heeft dus een deze wijziging als oorzaak. Het leerlingenaantal van de Bossche Vakschool blijft het laatste jaar redelijk stabiel.

 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
498

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven