Van Maerlant

Onderwijsboulevard 1 5223 DE Den Bosch

Schoolfoto van Van Maerlant

In het kort

Toelichting van de school

Van Maerlant is een reguliere, kleinschalige vmbo-school met kader en vmbo-t niveau en de combinatie van deze twee niveaus is uitzonderlijk in de regio. Het maakt dat wij zowel de praktijk uit de kaderberoepsgerichte leerweg als de theoretische richting, de oude mavo, aanbieden. Daardoor is een uitgestelde beroepskeuze mogelijk: leerlingen hoeven bij ons niet te kiezen voor een bepaald vakgebied, maar krijgen meer algemene competenties aangeboden, zodat alle beroepsmogelijkheden voor de vervolgopleidingen op het mbo of na de havo nog openliggen. 

De onderbouw op Van Maerlant is ongedeeld. Dat wil zeggen dat de onderbouw (leerjaar 1 en 2) heterogeen wordt aangeboden en twee schooljaren in beslag neemt. Alle tijd en kans dus voor de leerlingen om te ontwikkelen en in de passende leerweg terecht te komen. Voor aanmelding op Van Maerlant is minimaal een vmbo-kader advies vereist.
In leerjaar 3 en 4 wordt in een doorlopende lijn naar het examen gewerkt en leren onze leerlingen om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling en daar naar te handelen.

Van Maerlant biedt een uitstekende leeromgeving van structuur, begeleiding, uitdaging en ruimte voor talent. Wij zien het als onze opdracht leerlingen op te leiden in een omgeving waar talent en ambitie leidend kunnen zijn en waar zij mogen leren op een manier die zo goed mogelijk bij hen past.

Kenmerken van de school

  • Persoonlijk en betrokken
  • Werken op basis van relatie
  • De leerling als uitgangspunt
  • Ondernemend
  • Samenwerkend

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b/k/(g)t

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
697

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven