J.H. Donnerschool VSO

Schoonderbekerweg 45 3794 NA De Glind

Schoolfoto van J.H. Donnerschool VSO

Uitstroomprofiel

Er zijn 3 uitstroomprofielen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Leerlingen krijgen onderwijs in een passend profiel. Vso-scholen stellen voor elke leerling een plan op. In dit plan staat de verwachte uitstroombestemming van de leerling en een beschrijving van de ondersteuning en begeleiding.

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

1.1 WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT
J.H. Donnerschool locatie VSO De Glind is een kleinschalige school. Het team heeft de expertise om professioneel om te gaan met leerlingen met een gemiddelde begaafdheid die in het reguliere onderwijs zijn vastgelopen en daarom een andere aanpak en/of omgeving nodig hebben. Wij bieden onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Wij bieden reguliere lesstof met speciale aandacht voorleerlingen met uitdagingen voor wat betreft leervorderingen, op sociaal-emotioneel gebied of voor wat betreft hun gedrag.

Onze missie: De J.H. Donnerschool is een speciale school die leerlingen helpt te  ontdekken wie ze zijn, welke talenten ze bezitten, wat ze nodig hebben en wie ze kunnen worden. Voor de leerlingen: Je leert je eigen keuzes te maken en samen met onze deskundige leraren bouw je aan een stabiele en betrouwbare toekomst, waarin je je zelfstandig kan redden. We ontdekken samen welk talent je bezit en speciaal voor jou werken we aan je mogelijkheden.

Op de J.H. Donnerschool locatie VSO De Glind werken wij met een onderbouw en een bovenbouw. De leerwegen: vmbo-basis; vmbo-kader; vmbo-gl; vmbo-tl, met evt. doorstroommogelijkheden naar de havo (in samenwerking met het JFC college). In de onderbouw vindt de basisvorming plaats. In de bovenbouwstaat de beroepskeuze centraal en worden de leerlingen voorbereid op de doorstroming naar het mbo.

Wij volgen de methodes en de exameneisen van De Meerwaarde in Barneveld. Leerlingen krijgen na het afronden van de school dan ook een diploma van De Meerwaarde. Voor sommige leerlingen kan een speciaal leerprogramma noodzakelijk zijn. Dit wordt in overleg met de ouders/verzorgers aangeboden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven