Curio prinsentuin van cooth

Tuinzigtlaan 10 4812 XN Breda

 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth

In het kort

Toelichting van de school

Op Curio prinsentuin van cooth ontdek je wat je talenten zijn en ga je deze zo goed mogelijk ontwikkelen. We helpen jou de eerste twee jaar steeds weer te ontdekken waar je goed in bent en wat bij je past tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek. In deze lessen werk je aan projecten waar de profielen (Technologie, Groen en Zorg & Welzijn) met elkaar gecombineerd worden, dat noemen we Kris Cross. Dit combineren kan ook in de hogere jaren, dus je zit bij ons nooit ‘vast’ binnen een profiel. Door de uitdaging, variatie en gecombineerde vakken wordt school leuk en krijg je zin om naar school te gaan, om te ontdekken en ontwikkelen.

Technologie
De leerroute Technologie valt onder het profiel Dienstverlening & Producten. Hierbij richten wij ons op innovaties binnen Technologie, Groen en Zorg & Welzijn. Nieuwe slimme technieken, 3D printen, ontwerpen, innoveren en duurzaamheid zijn kernwoorden die bij de opleiding passen. 

Groen 
Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij dit profiel veel over natuur en milieu. Je gaat aan de slag met planten en dieren en zaken als gezonde voeding en duurzaamheid. Maar Groen is nog veel meer dan dat... Technologie en Groen zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom maak je ook kennis met bijvoorbeeld foodprinting, pharma-food, drones en robotisering.

Zorg & Welzijn
In dit profiel maak je kennis met verschillende werkvelden zoals: ziekenhuis, horeca, recreatie, beautysalon, sportschool, kinderdagopvang en gehandicaptenzorg. Ook de zorg blijft zich door ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de zorgrobot. Leerlingen kunnen bij ons alvast kennis maken met haar of hem (de robot).

Kennismaken
De open dag in januari 2021 gaat helaas niet door. Gelukkig zijn er andere manieren om kennis te maken met Curio prinsentuin van cooth. Maak een interactieve rondleiding door onze school of bekijk de digitale voorlichtingspresentatie. Kom je liever naar school? Groep 8-leerlingen kunnen zich aanmelden voor Kom proeven en beleven. Je kunt ook onze brochure downloaden en persoonlijk contact aanvragen. Genoeg opties dus om te ontdekken hoe het er op onze school aan toegaat. Kom je kennismaken? https://www.curio.nl/vmbo-informatie/alternatieve-open-dag-curio-prinsentuin-van-cooth/

Kenmerken van de school

 • Duurzaam
 • Gezond
 • Goed voor elkaar
 • Grenzen over

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-b
 • vmbo-k
 • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-b
 • vmbo-k
 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
568

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?