Curio prinsentuin van cooth

Tuinzigtlaan 10 4812 XN Breda

 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth
 • Schoolfoto van Curio prinsentuin van cooth

In het kort

Toelichting van de school

Op Curio prinsentuin van cooth ontdek je wat je talenten zijn en ga je deze zo goed mogelijk ontwikkelen. Deze ontdekkingsreis begint al in jaar een. Je maakt kennis met onze profielen zorg en welzijn, groen en technologie (dienstverlening en producten) door middel van projecten. Dit doen we tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek (TOP). Iedere vier weken starten nieuwe TOP-projecten. We werken hierbij vaak samen met echte opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven en de maatschappij. Jij mag steeds kiezen welk project je wilt gaan doen en onderzoekt zo welk profiel het beste bij je past. We vinden het belangrijk dat je optimaal bent voorbereid op de toekomst. Daarom leer je de 21-eeuwse vaardigheden te gebruiken. Die kun je later bij alle beroepen gebruiken. 

Dienstverlening en producten (technologie)
Wil jij zorgen voor vernieuwing? Ben jij een ster in organiseren, verkopen of maken? Dan kies je voor het profiel dienstverlening & producten. Deze leerroute draait om slimme technieken, 3D-printen, ontwerpen, innoveren, programmeren, organiseren en duurzaamheid.  

Groen 
Hou jij van de natuur? Van planten en dieren? Wil je aan de slag gaan met onderwerpen als gezonde voeding en duurzaamheid? Ga dan voor groen. Groen is ook nauw verbonden met technologie. Daarom maak je bij groen ook kennis met bijvoorbeeld drones, foodprinting en robotisering.

Zorg & Welzijn
Wil jij andere mensen helpen? Werk je graag samen? Dan is zorg en welzijn het profiel voor jou. Maak kennis met werkgebieden zoals horeca, recreatie, ziekenhuizen, sportscholen en kinderopvang. Ook binnen dit profiel speelt technologie een rol. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de zorgrobot. 

Z!O
Vanuit de behoefte om het plezier van leren van onze leerlingen te vergroten en aan te sluiten op het primair onderwijs is Z!O ontstaan op Curio prinsentuin van cooth. Z!O staat voor Zie, ik ontwikkel. En sluit mooi aan op de visie van onze school: zin in ontwikkeling.

De komende jaren gaan we in leerjaar 1 en 2 werken in een pilot met Z!O. Z!O is gebaseerd op een onderwijscurriculm dat IMYC heet (International Middle Years Curriculum). Het onderwijsconcept focust op de behoeftes van het tienerbrein. Hierdoor leren leerlingen meer, hebben ze meer plezier en hebben ze meer besef van hun ontwikkeling. 

Bij Z!O werk je met thema's. Naast de gebruikelijke lessen geven alle vakken ook Z!O-lessen. Het doel van werken binnen een thema is om leerlingen letterlijk over de grenzen van het vak en landgrenzen heen te laten kijken. Lesstof wordt met elkaar in verbinding gebracht en eigenaarschap in leren wordt teruggelegd bij de leerling. Aan het einde kijken we samen terug, zodat leerlingen er van kunnen leren en groeien. 

Kennismaken

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze school. Bezoek de open dag of meld je aan voor een vip-rondleiding. Je kunt ook mini-lessen volgen tijdens Kom proeven en beleven. Liever online kennismaken? Bekijk de digitale voorlichtingspresentatie of maak een interactieve rondleiding door onze school.

Kom je kennismaken? https://www.curio.nl/locaties/prinsentuin-van-cooth/kennismaken-met-curio-prinsentuin-van-cooth/ 

Kenmerken van de school

 • 3 profielen
 • Talenten Ontdek Plek (TOP)
 • Met plezier naar school
 • Echte opdrachten
 • Persoonlijke begeleiding

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-b
 • vmbo-k
 • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-b
 • vmbo-k
 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
643

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?