Melanchthon Berkroden

Myra Wardsingel 50 2652 LA Berkel en Rodenrijs

  • Schoolfoto van Melanchthon Berkroden
  • Schoolfoto van Melanchthon Berkroden
  • Schoolfoto van Melanchthon Berkroden
  • Schoolfoto van Melanchthon Berkroden
  • Schoolfoto van Melanchthon Berkroden

Profielkeuze

Toelichting van de school

Al onze leerlingen doen examen in D&P (dienst en product). Dit houdt in dat alle leerlingen leren koken, een website maken, 2D/3D leren tekenen, een website of app leren maken, omgaan met Powerpoint en Excel en nog veel meer.

Na klas 2 moeten de leerlingen een keuze maken. De BL en Kl leerlingen kiezen naast de verplichte vakken Engels en Nederlands nog twee theorie vakken. Zij hebben de keuze uit: Wiskunde, Biologie, Economie of Nask. Daarnaast kiezen zij nog 3 van de volgende praktijkvakken: Horeca, Ontwerpen en maken, Mens en gezondheid, Licht, geluid en decor, Beveiliging en veiligheid of Applicatieontwikkeling.

De GL leerlingen  kiezen ook 3 van de genoemde praktijkvakken. Naast  Nederlands en Engels kiezen zij 4 van de volgende theorievakken : Wiskunde, Duits, Economie, Biologie, geschiedenis of Nask. Bovendien kunnen zij, als zij dit wensen hun GL diploma omzetten in een TL diploma. Om een nog betere aansluiting op Havo te bieden kunnen leerlingen onder voorwaarden een 7e theorievak kiezen in klas 3.

Om een goede en bewuste keuze te maken wordt er een uitgebreid LOB (loopbaanoriëntatie) programma aangeboden

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Melanchthon heeft een algemeen zorgplan. Specifieke zorgzaken van de vestiging staan vermeld in het school ondersteuningsprofiel

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven