Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17 6828 TS Arnhem

 • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Arnhem
 • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Arnhem
 • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Arnhem
 • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Arnhem
 • Schoolfoto van Stedelijk Gymnasium Arnhem

In het kort

Toelichting van de school

Het Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA) is dé school waar oud en nieuw samengaan. En waar we oog hebben voor onze leerlingen.

Het SGA is een school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Leerlingen worden voorbereid op een studie aan een universiteit. Op het SGA kennen we geen brugklas. Leerlingen blijven de eerste drie leerjaren in principe bij elkaar in de klas. Dit is anders dan op veel andere scholen.  

Op het SGA krijgen leerlingen de ruimte om de vakken te kiezen die passen bij hun toekomstplannen. Wij zien het namelijk als belangrijke opdracht om onze leerlingen te inspireren en uit te dagen hun talenten optimaal te ontwikkelen. Dit betekent dat leerlingen in de onderbouw een deel van hun lesprogramma zelf kunnen samenstellen. Ze maken een keuze uit verschillende modules. Zoals programmeren, onderzoek & ontwerp, muziek. Maar ook Japans en verschillende creatieve workshops. In de bovenbouw stimuleren we leerlingen om extra vakken te kiezen.

In de bovenbouw kunnen leerlingen ook deelnemen aan het Radboud talentenprogramma (universiteit Nijmegen) en het Honours Programma van de zelfstandige gymnasia. En voor alle leerlingen is er de Quadraam Highschool, waar ze extra keuzevakken of speciale modules kunnen volgen. Het is zelfs mogelijk om in deze vakken eindexamen te doen, zoals in informatica en bedrijfseconomie.  

Bovenal is het SGA een gymnasium. Op het gymnasium bereiden we leerlingen voor op een toekomst in een maatschappij die vraagt om inventiviteit, kritisch denken en creativiteit. Dit realiseren we onder andere vanuit de kennis over de klassieke Oudheid. Zo leren onze leerlingen hoe ze het resultaat van drieduizend jaar denken kunnen verbinden met het leven van vandaag. Natuurlijk helpen wij hen daarbij. Samen werken we aan een toekomst die past bij elk talent.   

Kenmerken van de school

 • Uitdagend onderwijs
 • Kies je eigen route
 • Leren in én buiten de klas
 • Aandacht voor de leerling
 • Veilige omgeving

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • gymnasium

Bron

Bovenbouw

 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is een kleine en overzichtelijke school. Leerlingen van alle leerjaren kennen elkaar op z'n minst van gezicht, maar meestal ook van naam. Dat geldt ook voor de docenten: ze kennen de meeste leerlingen en zijn voor leerlingen makkelijk benaderbaar. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
690

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?