Hogelant

Duinluststraat 20 1024 VK Amsterdam

  • Schoolfoto van Hogelant
  • Schoolfoto van Hogelant
  • Schoolfoto van Hogelant

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Op Hogelant worden leerlingen geplaatst met een VMBO basis advies en leerachterstand. Veel van de aangemelde leerlingen hebben ook houdingsproblemen. Deze problemen moeten met woorden opgelost kunnen worden. Wij willen dat onze leerlingen hun gedrag aanpassen door inzicht en niet door straf. Daarvoor zetten we o.a. ons pedagogische systeem Positive Behaviour Support (PBS) in. Leerlingen moeten verder in ons School Ondersteunings Profiel (SOP) passen.

Hogelant probeert alle aangemelde en plaatsbare leerlingen daadwerkelijk een plek op school te gunnen door zo nodig een extra klas te starten. Wij nemen het gehele jaar door leerlingen op.

Hogelant is een Tussenvoorziening en valt daarom niet onder de Amsterdamse "matching". Aanmelding voor de 1e klas van het volgende schooljaar kan vanaf de eerste werkdag na de Kerstvakantie.

Plaatsing geschiedt door een commissie van toelating en advies die bekijkt of wij de nodige zorg en onderwijs kunnen bieden.

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Leerlingen blijven op Hogelant in de regel niet zitten. Wanneer de resultaten aan het einde van een schooljaar niet voldoende zijn, wordt met de leerling en de ouders/verzorgers naar een passen oplossing gezocht.

Gedurende het schooljaar zijn er 5 momenten waarin via het MOL systeem (mentor-ouder-leerling) over de stand van zaken en de leerdoelen zal worden gesproken.

Leerlingen beginnen in de derde klas aan een het mbo-entree programma en starten niet met het vmbo bovenbouwprogramma. Op papier is daardoor geen doorstroom zichtbaar.

Deze school heeft alleen onderbouwleerlingen, daardoor zijn er geen gegevens beschikbaar voor deze indicator. Lees de toelichting van de school voor meer informatie.

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven