Comenius Lyceum Amsterdam

Jacob Geelstraat 38 1065 VT Amsterdam

  • Schoolfoto van Comenius Lyceum Amsterdam
  • Schoolfoto van Comenius Lyceum Amsterdam
  • Schoolfoto van Comenius Lyceum Amsterdam
  • Schoolfoto van Comenius Lyceum Amsterdam

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Onze leerlingen worden zo goed mogelijk geplaatst conform het basisschool-advies. De afgelopen jaren zijn er relatief veel leerlingen opgestroomd in de onderbouw van een mavo/havo klas naar een havo/vwo klas of van een havo/vwo klas naar een vwo-klas.

Door een herindeling van leerlingen van deze school toont deze indicator geen of onvolledige gegevens. Lees de toelichting van de school voor meer informatie.

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Elk jaar stromen er behoorlijk wat leerlingen door van mavo naar havo en van havo naar vwo. Ook stromen er veel mavo leerlingen na hun examen  door naar de havo zodat zij nog een havodiploma kunnen halen. Hetzelfde geldt ook voor de havo leerlingen die na hun examen doorstromen naar het vwo zodat zij nog een vwo diploma kunnen halen.
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Wij werken samen met de leerlingen hard om de examens ieder jaar zo goed mogelijk te maken. Dat doen wij met maatwerkuren en met de inzet van externe partijen. In de afgelopen jaren hebben de leerlingen van het Comenius Lyceum mooie resultaten weten te behalen. Deze stijgende lijn willen wij graag voortzetten.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Hier zie je het gemiddelde examencijfer van de leerlingen die het centraal examen hebben gemaakt. Voor vmbo-scholen zie je het gemiddelde van twee examens: het centraal examen en het centraal schriftelijk en praktisch examen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De inspectie is tevreden over het Comenius. Alle afdelingen hebben een zogenaamd basisarrangement dus een voldoende oordeel. 

Terug naar boven