Spinoza20first

H.J.E. Wenckebachweg 44 1096 AN Amsterdam

Schoolfoto van Spinoza20first

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Leerlingen in klas 1 en 2 krijgen samen les. Daarbij wordt recht gedaan aan het individuele niveau van de leerlingen. Dit blijkt uit het feit dat vrijwel alle leerlingen na klas 2 verder gaan op het door de basisschool geadviseerde advies. Zeer regelmatig lukt het ook om leerlingen op een hoger niveau verder te laten gaan vanaf klas 3. Het is ook mogelijk dat een leerling voor een aantal vakken op een hoger niveau les krijgt dan het geadviseerde niveau. Voor leerlingen met een vwo-advies is er juist door het grote aanbod van extra vakken en de vrijheid om ook zelfstandig aan projecten te werken, veel uitdaging. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Spinoza20first kent een tweejarige brugperiode waarin mavo-, havo- en vwo-leerlingen gezamenlijk optrekken. In klas drie volgt een deel van de leerlingen het mavo programma, de andere leerlingen volgen samen het havo- en vwo programma.

Daardoor blijven er in principe geen leerlingen zitten in klas 1 en 2. Wanneer blijkt dat een vmbo-kader niveau voor de leerling het juiste niveau is, dan zet deze leerling zijn schoolloopbaan op een andere school voort.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Inmiddels hebben leerlingen van de school examen gedaan op zowel mavo (vmbo-t), havo als vwo niveau.

We zien dat verreweg de meest leerlingen het diploma behaalt, toch spannen we ons in om het slagingspercentage te verhogen. Daarvoor wordt vanaf het schooljaar 2023-2024 meer dan voorheen ingezet op het voorbereiden van leerlingen op de eindtermen van het centraal examen. Zo is de aansluiting van de onderbouw op de bovenbouw sterk verbeterd.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De examencijfers laten voor de verschillende vakken een enigszins wisselend beeld zien. We streven ernaar om de examencijfers te verbeteren door de eindtermen van het centraal examen meer dan voorheen leidend te laten zijn in de lessen. Per vak is daartoe een aantal hele concrete stappen gezet. 
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven