Yuverta vmbo Amsterdam-Oost

Archimedesplantsoen 87 1098 JZ Amsterdam

Schoolfoto van Yuverta vmbo Amsterdam-Oost

In het kort

Toelichting van de school

Vanaf 1 augustus 2021 zijn wij samen gegaan met Helicon en CITAVERDE tot Yuverta! Je reis naar de toekomst begint bij het kennen van jezelf. Wie ben je? Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Hoe draag je iets bij aan de wereld om je heen? ??Je gaat naar school bij Yuverta als je tijdens deze ontdekkingsreis een zetje in de goede richting zoekt. Een vertrouwde en veilige omgeving bij jou in de buurt. Waar iedereen je kent, je jezelf kunt zijn en je tot bloei komt. Waar je niet alleen kunt leren óver, maar vooral aan de slag mag mét klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Aan de hand van echte projecten uit het bedrijfsleven. Je krijgt genoeg begeleiding, maar je moet het wel zelf doen. Zo raak je vertrouwd met je eigen toekomst. En met die van de wereld.??Wil je je eerste stappen richting de toekomst zetten? Dan voel je je thuis bij Yuverta.

Yuverta vmbo Amsterdam Oost is een kleine, zorgzame school met ca. 300 leerlingen voor vmbo basis/kader en praktijkonderwijs. Het onderwijs is gericht op de groene sector. Net als bij andere vmbo- en praktijkonderwijsscholen kunnen leerlingen na onze school alle kanten op zoals naar het ROC economie, techniek of verzorging of naar een groene opleiding bij een AOC.

In de onderbouw ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. De lessen zijn zo ingericht dat je wordt uitgedaagd om zo zelfstandig mogelijk te leren. Yuverta vmbo Amsterdam Oost heeft een kansklas. Dat wil zeggen dat leerlingen met een advies praktijkonderwijs gestimuleerd en begeleid worden in een mogelijke route naar vmbo-basis diploma.

Kenmerken van de school

 • Leren door doen
 • Kwalitatief goed onderwijs
 • Groen Onderwijs
 • Professionele begeleiding
 • Kansen en keuzes

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • praktijkonderwijs
 • vmbo-b
 • vmbo-k

Bron

Bovenbouw

 • praktijkonderwijs
 • vmbo-b
 • vmbo-k

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Er zijn meer leerlingen in het praktijkonderwijs dan in het vmbo. Landelijk gezien zijn wij relatief een kleine school. Het onderwijs is in beide afdelingen overzichtelijk georganiseerd. Hierdoor voelen onze leerlingen zich snel thuis en veilig.

In het vmbo bieden wij onderwijs voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben en gebaat zijn bij kleine klassen.

Wij hebben een kansklas voor leerlingen die tussen praktijkonderwijs en vmbo in zitten. Zij krijgen extra ondersteuning bij taal, rekenen en in het vak waar de achterstand het grootst is.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
281

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven