Het Cartesius Lyceum

Frederik Hendrikplantsoen 7A 1052 XN Amsterdam

  • Schoolfoto van Het Cartesius Lyceum
  • Schoolfoto van Het Cartesius Lyceum
  • Schoolfoto van Het Cartesius Lyceum
  • Schoolfoto van Het Cartesius Lyceum
  • Schoolfoto van Het Cartesius Lyceum

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

De tevredenheidsmeting is zowel onder havo- als vwo-leerlingen gehouden, zowel uit de onderbouw als uit de bovenbouw. Het havo-resultaat bestaat louter uit de tevredenheid in 3 havo, het betreft hier een beperkt aantal leerlingen die het onderzoek hebben ingevuld.

Leerlingen voelen zich veilig op school, zijn blij met hun mentor en vinden dat de docenten goed kunnen uitleggen. Ze zijn ook tevreden over de begeleiding die ze krijgen en beoordelen de sfeer als goed. Ze kunnen goed opschieten met de andere leerlingen op school.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De tevredenheidsmeting (met ook vragen over veiligheid) is onder zowel onder havo- als vwo-leerlingen gehouden. Sinds schooljaar 2022-2023 zetten we stevig in op veiligheid: we hebben een nieuw veiligheidsbeleid en een veiligheidscoördinator. De veiligheidsbeleving in de bovenbouw is gelijk gebleven, die in de onderbouw is fors gestegen. 

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

De ouders waarderen het Cartesius Lyceum en geven op vrijwel alle vragen een iets hogere score dan vorig jaar. De totale score is gestegen van 7,5 naar 7,7. De ouders geven aan tevreden te zijn over de communicatie en raden het Cartesius Lyceum aan bij anderen als goede school.

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,3
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven