Keizer Karel College

Elegast 5 1185 AA Amstelveen

Schoolfoto van Keizer Karel College

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Het KKC kent een eenjarige brugperiode. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Op het Keizer Karel College is het doorstroompercentage in de onderbouw al jarenlang hoger dan het landelijk gemiddelde. In de bovenbouw heeft het Keizer Karel College op het VWO een stabiel en hoog bovenbouwsucces en is de doorstroom goed. In de havo bovenbouw was er in de afgelopen twee jaren sprake van een dalende trend in de doorstroom; vanaf schooljaar 2023/2024 worden leerlingen in de havo bovenbouw extra begeleid om hun kansen op succes en slagen te vergroten. 

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Het slagingspercentage van de havo ligt al jaren ruim boven het landelijk gemiddelde, alleen in het afgelopen schooljaar 2022/2023 was het percentage geslaagde leerlingen lager dan gebruikelijk. Het Keizer Karel College heeft er alle vertrouwen dat het slagingspercentage op de havo met ingang van dit schooljaar weer op het oude hoge niveau zal zijn. Het slagingspercentage op het vwo is al jarenlang hoger dan het landelijke gemiddelde. Zowel op de havo als op het vwo kunnen leerlingen in de bovenbouw van het KKC een extra vak kiezen in de vrije ruimte. Dit geeft een verbreding van de kennis en vaardigheden waarmee leerlingen doorstromen naar het vervolgonderwijs; tevens vergroot het de kans op het halen van het diploma omdat leerlingen na het centraal eindexamen alsnog een vak waarvoor zij een minder goed eindcijfer hebben gehaald, kunnen laten vallen.   
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Het gemiddelde examencijfer op zowel de havo- als de vwo-afdeling van het Keizer Karel College, ligt al jaren boven het landelijk gemiddelde. 
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven