Beekdal VSO

Heiligenbergerweg 185 3816 AJ Amersfoort

Schoolfoto van Beekdal VSO

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Beekdal VSO!

Wij zijn een school voor Voorgezet Speciaal onderwijs ZML. Anders gezegd, wij helpen onze leerlingen, uw kind, graag (extra) met leren, ook al is leren soms moeilijk. Wij helpen met leren leren, leren om goed met elkaar om te gaan en leren om te werken. Onderwijs waar het kind centraal staat in het kunnen, denken en doen. Wij bereiden leerlingen voor op een passende uitstroomplek. Dit doen wij door hoge, maar realistische verwachtingen om te zetten in een passend onderwijsaanbod. Beekdal VSO is een school waar leerlingen echt hun eigen plekje hebben en waar oog is voor iedere leerling. Per 1 maart 2019 zijn de voormalige VSO-afdelingen van de Van Voorthuijsenschool en de Koningin Emmaschool samengegaan. Wij hebben onze expertise en krachten gebundeld om op deze manier nog beter inhoud te kunnen geven aan kwalitatief hoogstaand onderwijs. Wij zijn gehuisvest in ons prachtige nieuwe gebouw aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort: Het Vosheuvelcomplex. Een gebouw dat is gebaseerd op nieuwe inzichten en voorzien is van alle moderne faciliteiten. We delen ons pand met de Klimboom SO en de buitenschoolse opvang van de Amerpoort. U bent altijd welkom bij ons voor een gesprek en/of een kijkje in de school. Onder het kopje contact vindt u de gegevens om een afspraak met ons te maken.

Kenmerken van de school

  • Verbinding
  • Eigenaarschap
  • Passie en plezier
  • Zelfstandigheid
  • Samenwerken

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
164

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

Toelichting op uw schoolpagina 

Onze school voor ZMLK  acteert  binnen een intensief netwerk van functionele en kennispartners. Voor ons onderwijs is het belangrijk om met een breed scala aan samenwerkende instanties. Hieronder vindt u een weergave van onze belangrijkste contacten. Vanzelfsprekend is dit een dynamische lijst en zal er naar behoefte voortdurend gezocht worden naar passende en adequate

contacten

PCOU/ Willibrord: Stichting Protestants christelijk Onderwijs Utrecht: ons bevoegd gezag·

BCOU: Bestuur bureau christelijk Onderwijs’, ons ondersteuningsbureau.Samenwerkingsverbanden:

het SWV ‘Eemland’ voor Voortgezet en Voortgezet Speciaal Onderwijs: partners waarmee binnen de regio een sluitend netwerk aan onderwijs en ondersteuning wordt gerealiseerd.

Diverse andere samenwerkingsverbanden in de regio (o.a. Nijkerk, Barneveld, Soest, zuidwest Utrecht.

’s-HeerenLoo onderwijs.

Dr. A. van Voorthuijsenschool (VSO) en Stichting Meerkring (SO),onze samenwerkingspartners, tijdelijk tot maart 2019 in Leusden, maar daarna weer op ‘Scholencomplex de Vosheuvel’ in Amersfoort. Samen vormen wij een professioneel ‘Expertisecentrum Vosheuvel’, waarbij huisvesting, organisatie en inhoudelijke afstemming noodzakelijk zijn.Partnerscholen voor ZML SO/VSO in Utrecht; 

STIP VSO en de Rafaëlschool (SO)

Speciaal Centraal: een inhoudelijk, praktisch en actief netwerk van diverse Speciaal Onderwijsscholen uit de regio Utrecht, met als centrale doelstelling kennis delen en ontwikkelen. In diverse taakgroepen ontmoeten directies, intern begeleiders, orthopedagogen, stage-coördinatoren en logopedisten elkaar. Samenbrengen van andere (vak)secties behoort tot de mogelijkheden. De taakgroepen worden inhoudelijk ondersteund door medewerkers van Speciaal Centraal.

SBO overleg Amersfoort: het platform waarop de leidinggevenden van de scholen voor SO, VSO, SBO, SVO en PrO elkaar ontmoeten en kennis delen.

Amerpoort, ’s Heerenloo, Careander, Abrona en Reinaerde: belangrijke zorgverleners in de regio Eemland. Voor uitstroom maken wij gebruik van tal van dagbestedingsvoorzieningen. Aanvankelijk in de vorm van stage, later als uitstroommogelijkheid.

Amerpoort Buitenschoolse Opvang> BSO: de medegebruiker van de Vosheuvel sinds 1 juli 2012 voor naschoolse- en vakantieopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. De BSO is zelfstandig en huurt de ruimtes van de Gemeente Amersfoort, de formele eigenaar van het scholencomplex. 

Diverse dagbesteding-aanbieders buiten de regio Eemland, zoals die er in grote verscheidenheid zijn in o.a. de gemeentes Barneveld, Nijkerk en Zeist.          

Gemeente Amersfoort, een belangrijke partner inzake de onderwijshuisvesting, uitstroom van leerling via beschut werk & de WMO, samenwerkingspartner rond zaken als bekostiging van zorg in de school, en actueler: samenwerkingspartner in het bouw proces van de nieuwe Vosheuvel. De gemeente is eigenaar van het gebouw.Wijkteams van o.a. gemeente Amersfoort.

Dienst SRO, een zelfstandige afdeling van de dienst huisvesting van de gemeente Amersfoort die medeverantwoordelijkheid draagt voor o.a. aanpassingen aan ons schoolgebouw.

GG & GD Eemland, verbonden en betrokken via onze jeugdarts die deel uitmaakt van onze Commissie voor de Begeleiding, maar ook een kennispartner in geval van vraagstukken rondom besmettelijke ziekten.

Matchpoint, een organisatie waarin Amersfoortse ondernemers en maatschappelijke organisaties hun krachten bundelen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden. Onze leerlingen krijgen via Matchpoint een aantal keer de mogelijkheid om bij bedrijven te kijken en mee te doen. ·        

MEE, verbonden door het verzorgen van het schoolmaatschappelijk werk en de link met de Commissie voor de Begeleiding. MEE levert ook meer algemene dienstverlening zoals ondersteuning bij het verkrijgen van indicaties (CIZ, WLZ) en participeert in het stage-proces als informatiepartner. ·        ‘

Bureau Jeugdzorg’ en ‘AMK’ voor adviesvragen en meldingen m.b.t. leerlingen waar extra zorg vereist is. ·        

‘Verwijsindex Risicojongeren (VIR)’, een digitaal en landelijk signaleringssysteem voor jongeren met een verhoogd risico op diverse vormen van mishandeling. ·        

Wijkagent. Incidenteel wordt er ondersteuning door de wijkagent verleend ·        

Cultuur- & natuurcentrum Nieuwe Erven. Onze overburen in Amersfoort bieden zowel stageplaatsen als ruimte om bv extern overleg te kunnen voeren. ·        

Kinderboerderij de Vosheuvel. Onze buren op het Vosheuvelterrein in Amersfoort.

Terug naar boven