Het Element Kaliumweg

Hooglandseweg-Noord 55 3813 VD Amersfoort

  • Schoolfoto van Het Element Kaliumweg
  • Schoolfoto van Het Element Kaliumweg

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het eerste jaar staat in het teken van oriëntatie: welke route je ook kiest, aan het eind van leerjaar 1 kun je uit alle profielen kiezen. Je krijgt een beeld van de vakken op school, ontdek je wat je leuk vindt en goed kunt. En welke opleiding je wilt gaan volgen.

  • Oriëntatie-route: Je hebt nog helemaal geen idee welke kant je op wilt en maakt in deze route kennis met alle profielen van Het Element.
  • Techniek-route: Jij wilt iets met techniek gaan doen. Maar wat precies? In deze oriëntatie-route maak je kennis met de drie techniek profielen: Bouw, Wonen & Interieur (BWI) - Produceren, Installeren en Energie (PIE) - Mobiliteit en Transport (M&T).
  • Dienstverlening-route: Wat je wilt worden weet je nog niet precies, maar technisch is het in ieder geval niet. Dan kies je voor deze route, waarin je kennis- maakt met de profielen: Zorg & Welzijn (Z&W) - Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) - Economie & Ondernemen (E&O) en Dienstverlening & Producten (D&P).

Kies je voor de techniek- of de dienstverlening-route? Dan krijg je nog een extra keuze. Je hebt namelijk Talenttijd. In deze extra uren ga je op zoek naar je talent, bij- voorbeeld door leuke uitstapjes te maken of workshops te volgen van professionals.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In september 2018 is het nieuwe schoolplan afgerond. Ieder jaar wordt vanuit het schoolplan een jaarplan en projectplannen gemaakt met opbrengsten van het afgelopen jaar en speerpunten voor het nieuwe schooljaar. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op school kijken we goed naar wat de leerling leuk en belangrijk vindt, maar ook wat de leerling nodig heeft om de opleiding succesvol af te ronden. Daarom geven we leerlingen veel persoonlijke aandacht en helpen we hen bij het ontdekken van hun talenten. Niet elke leerling kan de opleiding zonder extra hulp en ondersteuning volgen. Een belangrijk aspect van de visie op ondersteuning van leerlingen is, dat leerlingen de ondersteuning krijgen die ze echt nodig hebben.
 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven