Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg

Hooglandsweg-Noord 55 3813 VD Amersfoort

  • Lekker sporten in de buitenlucht.
  • Schoolfoto van Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg
  • Schoolfoto van Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op De Amersfoortse Berg kies je natuurlijk uit de landelijk vastgestelde profielen. Binnen die schooleigen ruimte heb je een brede keuze in examenvakken. Zo kun je bij ons examen doen in één van de drie kunstvakken die wij aanbieden. Naast je reguliere vaklessen, krijg je ook keuzeruimte in je rooster. In deze uren kies je voor extra ondersteuning of juist verdieping voor bepaalde vakken. Ook bieden we leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig een extra vak te volgen.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school kent een uitgebreide ondersteuningsstructuur met brede expertise. We richten ons in onze ondersteuning zoveel mogelijk op het mogelijk maken van het volgen van het reguliere onderwijs. Daarin werken we ook samen met externe partners in de vorm van een periodiek ondersteuningsteam. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven