Wellantcollege vmbo Amersfoort en Wellant mavo

Bergenboulevard 11 3825 AGAmersfoort Amersfoort

  • Extra verdieping en koken in de kookklas
  • Dieren en planten groeien bij ons en jij ook!
  • Je leert alles over paarden en krijgt les op de manege
  • Les in een mooi en licht schoolgebouw
  • iPad in de klas

Profielkeuze

Toelichting van de school

Groen onderwijs (basis-, kader- en gemengde leerweg)

Het moderne, groene onderwijs van nu biedt, vanaf het derde leerjaar, een breed aanbod van groene vakken. De leerlingen gaan zowel binnen als buiten aan de slag met vakken als water, tuinontwerp & -aanleg, vormgeving & styling, voeding: hoe maak je het?, vergroening stedelijke omgeving en groene vormgeving & verkoop.

De gemengde leerweg is voor sommigen onbekend. Deze leerweg kent hetzelfde niveau als de theoretische leerweg, met één verschil: geen zes maar vijf theoretische examenvakken en het zesde vak is beroepsgericht groen.

Mavo - theoretische leerweg

De leerlingen volgen de algemene vakken. In de onderbouw kan er gekozen worden voor een themaklas. In de bovenbouw wordt een sectorkeuze gemaakt. Er kan worden gekozen voor de sector techniek, economie of  zorg&welzijn.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school


Wellantcollege wil zich op de onderwijsmarkt onderscheiden van andere onderwijsinstellingen door „uit te blinken in groen onderwijs’. Het instellingsplan beschrijft wat dit betekent voor de organisatie en de mensen die er werken.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven