OSG De Meergronden

Marktgracht 65 1353 AL Almere

  • Schoolfoto van OSG De Meergronden
  • Schoolfoto van OSG De Meergronden
  • Schoolfoto van OSG De Meergronden
  • Schoolfoto van OSG De Meergronden
  • Schoolfoto van OSG De Meergronden

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

In Almere krijgen leerlingen op de basisschool een schooladvies, op basis daarvan wordt de leerling in een unit en een klas geplaatst.

Meer informatie is te vinden op onze webpagina met informatie voor leerlingen van groep 7 en 8:

https://meergronden.nl/groep-7-en-8/aanmelden/

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De Meergronden is een brede school met alle niveaus in één school. Hierdoor kan een leerling zonder van school te wisselen toch op- of afstromen als de leerling niet op de juiste plek zit.

In klas 1 en 2 werken wij met klassen van 2 niveaus. Hierdoor kan de leerling in deze eerste twee jaren groei laten zien. Daarnaast kun je na het behalen van je examen ook makkelijk binnen de school doorstromen. Zo stroomt 30% van de leerlingen die bij ons mavo examen doen door naar de havo en behalen daar met succes hun havo diploma. Ook doorstroom naar het vwo is mogelijk als het diploma voor de havo is behaald.

Uitgangspunt is dat de basisschool het juiste advies heeft gegeven, maar door de ontwikkeling van de leerlingen goed te volgen is het soms nodig dat een leerling op- of afstroomt naar een ander niveau.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Al onze afdelingen laten mooie slagingspercentages zien, waarbij de mavo en de havo zich de laatste jaren sterk hebben verbeterd. Door een intensief kwaliteitstraject voor onze vwo-afdeling hebben we een flink hoger slagingspercentage. Bij de havo zien we nog wat achterblijvende resultaten door het corona-effect.

Alle afdelingen van De Meergronden hebben een voldoende oordeel op de opbrengstenkaart van de inspectie.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De cijfers en de driejaarlijkse gemiddeldes voor het centraal examen van De Meergronden liggen voor bbl, kbl, mavo en havo ruim boven de norm. Voor het eerst sinds jaren ligt ook het driejaarlijksgemiddelde cijfer van het centraal examen van het vwo boven de norm. De ingezette verbeteracties hebben nu ook bij het vwo examencijfer het gewenste effect gehad. We gaan er vanuit dat we, in lijn met de mavo en de havo, nu ook voor het vwo structureel de lijn naar boven hebben gevonden.

De Meergronden heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op de verbetering van de onderwijsresultaten. Met als resultaat dat alle niveaus voor het tweede jaar op rij een voldoende oordeel van de inspectie hebben.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven