OSG Echnaton

Zwolleweg 1 1324 EL Almere

  • Echnaton is de Topsport Talentschool van Flevoland! Wij stemmen voor jou als topsporter school en sport zo goed mogelijk op elkaar af.
  • Dit schooljaar is Echnaton gestart met de Businesshavo, een kleinschalige praktische opleiding met een ondernemend en sportief karakter.
  • Op Echnaton heb je meer mentoruren dan op de meeste andere scholen. Je mentor helpt, ondersteunt, regelt, inspireert en motiveert.
  • In de onderbouw heeft Echnaton een uniek keuzeprogramma dat leerlingen naast hun reguliere lesrooster krijgen: de ech-Talentroutes.
  • Wij bieden extra LO in de onderbouw, het leerbedrijf sport en de examenvakken LO2 en BSM in de bovenbouw.

Profielkeuze

Toelichting van de school

    In de beroepsgerichte bovenbouw volgen alle leerlingen het programma Dienstverlening & Producten (D&P). D&P is een breed, beroepsgericht programma dat leerlingen de mogelijkheid biedt om zich langer en uitgebreider te oriënteren op verschillende soorten werk en werkomgevingen. Het examenprogramma D&P bestaat uit een verplicht profieldeel en een keuzedeel. Het onderwijs in de derde en de vierde klas gaat samen met een intensieve loopbaanbegeleiding. Deze is gericht op de ondersteuning en begeleiding om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs.

    In de vierjarige mavo blijven de leerlingen in de onderbouw twee jaren bij elkaar. Aan het eind van het tweede leerjaar maken zij samen met hun ouders/verzorgers en geholpen door docenten, de mentor en de decaan, een keuze voor een profiel in de bovenbouw. Vanwege de verschillende profielkeuzes worden de leerlingen dan opnieuw ingedeeld in klassen.     

    Op de mavo van Echnaton kunnen de leerlingen kiezen uit de volgende profielen: techniek, economie en zorg & welzijn Ook binnen een profiel zijn er soms keuzemogelijkheden. Zo volgen veel leerlingen het examenvak LO2, een vak dat uitstekend voorbereidt op een groot scala aan mbo-opleidingen. Alle keuzes leiden tot een vakkenpakket dat in een diploma resulteert. Na het examen kiezen de leerlingen voor een vervolg in de havo of voor doorstroom naar het hoogste niveau binnen het middelbaar beroepsonderwijs.

    De businesshavo Echnaton heeft een vijfjarige havo-opleiding waar in een kleinschalige setting de leerlingen al vanaf het eerste jaar uitgedaagd worden om ondernemend te denken en te doen. Deze Business-havo start in klas 1 met het vak Doen & Ondernemen. In de bovenbouw volgen alle leerlingen het profiel Economie & Maatschappij. Ons gezonde en sportieve karakter zorgt ervoor dat veel leerlingen kiezen voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). De competenties die de leerlingen daarbij verwerven, zijn van onschatbare waarde.



    Welke profielen volgen de examendeelnemers?
    Weergave Profielkeuze

    Bron

    Het schoolplan

    Toelichting van de school


     

    Download het schoolplan

    Ondersteuning van de leerlingen

    Toelichting van de school

    Op Echnaton is er aandacht voor elk kind. Wij vragen ons voortdurend af: wat heeft dit kind nodig om te kunnen leren en een diploma te halen, wat heeft dit kind nodig om toe te groeien naar een volwaardige plaats in de samenleving? Wij streven ernaar dat alle leerlingen hun doelen op Echnaton behalen. Soms hebben leerlingen hierbij gedurende korte of langere tijd ondersteuning nodig.

    Die ondersteuning kan het ondersteuningsteam bieden. Dit team bestaat uit een afdelingsleider met de portefeuille ondersteuning, de zorgcoördinator, twee (school)psychologen, op elke afdeling een leerlingcoördinator, twee didactisch ondersteuners, een motorisch remedial teacher en een decaan.

    Download schoolondersteuningsprofiel

    Terug naar boven