Het Erasmus vmbo

Sluiskade Noordzijde 126A 7603 XZ Almelo

 • Schoolfoto van Het Erasmus vmbo
 • Schoolfoto van Het Erasmus vmbo
 • Schoolfoto van Het Erasmus vmbo
 • Schoolfoto van Het Erasmus vmbo
 • Schoolfoto van Het Erasmus vmbo

Profielkeuze

Toelichting van de school

Leerlingen kunnen op het Erasmus vmbo kiezen uit zes profielen:  

 • Horeca, bakkerij en recreatie (HBR) Het beroepsgericht profiel HBR is gericht op de gastvrijheidsindustrie. Leerlingen leren onder meer koken voor gasten, maaltijden serveren en mensen onderhouden.  
 • Mobiliteit en transport (M&T) Alles dat met vervoer te maken komt terug in het profiel M&T: van een fietsband plakken tot een route voor een vrachtwagen plannen en van een motor repareren tot lampen afstellen.    
 • Economie & ondernemen (E&O) Het brede profiel E&O bereidt leerlingen voor op een administratief beroep zoals: verkoper, inkoper, magazijnmedewerker, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker en etaleur.  
 • Zorg en Welzijn (Z&W) Het profiel Z&W is voor leerlingen die graag met mensen willen werken. Met een diploma Z&W kunnen ze een opleiding volgen in bijvoorbeeld de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening en toerisme.  
 • Bouwen, wonen en interieur (BWI) In het technische profiel BWI maken leerlingen kennis met alle facetten van het bouwproces: van ontwerp tot product.  
 • Produceren, installeren en energie (PIE) In het profiel PIE komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leren de leerlingen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten maken ze ook zelf.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Vanuit de drie kernwaarden van onze school is in 2016 nagedacht over de stip op de horizon in 2022. Deze hebben we omschreven als:

Op Het Erasmus is maatwerk de standaard. Het Erasmus levert wendbare, weerbare, zelfredzame leerlingen af die bewust richting kunnen geven aan hun keuzes en succesvol zijn in hun vervolgstappen. Het Erasmus heeft een flexibele organisatie in aanbod (intern en extern), samenwerken en afstemmen staan centraal.

De rode draad wordt gevormd door drie thema's:

 • Leerling centraal leren  
 • Onderwijskwaliteit  
 • Organisatie 

Ons Strategisch Beleidsplan is een dynamisch document, dat steeds zal worden aangevuld met de laatste ontwikkelingen. Daarom is dit SBP geen plan op papier, maar een onderdeel van onze website. Via de site van Het Erasmus houden we alle betrokkenen op de hoogte van de resultaten die we bereiken: Strategisch Beleidsplan Het Erasmus 2016-2022. Onder de paraplu van het generale beleidsplan zijn de locatiebeleidsplannen ondergebracht

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Vanuit de gedachte "Als het niet vanzelf goed gaat" is de zorg op de locatie vmbo van Het Erasmus georganiseerd. De mentor is de spil waar alle zorg om heen is georganiseerd. Hij wordt hierbij ondersteund door interne en externe specialisten. Begeleiding van dyslectische leerlingen en de zorg bij sociaal-emotionele problemen en/of leerproblemen zijn onze sterke punten. 

Ook is er collegiale samenwerking binnen het  Samenwerkingsverband 23-01 om nog beter vorm te geven aan passend onderwijs binnen onze school. Zie voor meer informatie: Ondersteuning & Expertise en het schoolondersteuningsprofiel in de bijlage.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven