Scholenopdekaart

IJburg College 2

IJburg College 2

Over deze school

Denominatie: Algemeen bijzonder

Het is de missie van het IJburg College om alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren, in een leergemeenschap, over zichzelf en de wereld om hen heen. Dat betekent dat wij alle leerlingen op hun eigen niveau uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Wij werken in kleine deelscholen met een hecht team, zodat iedereen elkaar goed kent en alle leerlingen gezien worden. In een veilige leergemeenschap met veel aandacht voor begeleiding van de leerlingen en toekomstgerichte vaardigheden. Op onze school leren leerlingen presenteren, samenwerken en feedback geven en ontvangen.

Wij werken in een periode-structuur met generale- en finaleweken. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de tijd krijgen om te leren en te leren van gemaakte fouten. Daarom leren wij gedurende een aantal weken en sluiten wij de periode af met een finaleweek (toetsweek). Voorafgaand aan de toetsweek geven leerlingen elkaar feedback en krijgen leerlingen feedback van hun docenten. Dit noemen wij de generale week. Zo weten leerlingen precies wat ze al kennen en wat ze nog moeten leren.

In de onderbouw werken wij iedere periode aan een uitdagend thema. Denk aan het thema 'milieu en energie', waarin leerlingen vanuit de verschillende vakken na gaan denken over actuele vraagstukken als duurzaamheid.

In de bovenbouw richten wij ons meer op de examenvakken. De vakdocenten ontwikkelen samen uitdagende projecten, waardoor ook bovenbouw leerlingen leren van de wereld om hen heen. Daarnaast hebben we bufferweken. Dan nemen we de tijd om buiten de school te leren. Ook reflecteren we op de afgelopen periode en wordt op inspirerende wijze gestart met de nieuwe periode.

Wij hebben een sterk mentoraat. Elke dag wordt er gestart met een dagstart en in de onderbouw wordt de dag afgesloten in de stamgroepen. Hierdoor hebben wij goed zicht op alle leerlingen en kunnen wij leerlingen op maat begeleiden. 

Contactgegevens

Geertje Wielemaplein 1
1095MM Amsterdam

Telefoon:
020-3443000
Website:
www.ijburgcollege.nl
E-mailadres:
info@ijburgcollege.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

IJburg College

Aantal scholen:
2
Aantal leerlingen:
1148
Website:
www.ijburgcollege.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

brugklas (algemeen) havo vwo

Bovenbouw

vwo


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.ijburgcollege.nl voor meer informatie.