Scholenopdekaart

Fons Vitae Lyceum

Fons Vitae Lyceum

Over deze school

Denominatie: Rooms-katholiek

‘Fons Vitae’ betekent in het Latijn ‘Bron van Leven’; een passende naam voor ons levendige lyceum in Amsterdam Zuid. Het Fons is een sfeervolle en uitdagende school, met ruimte voor verschillen in karakter en leerstijl. Een plek waar ieder kind kan zijn wie hij is.

Belangrijk op onze school zijn      

  • Betrokkenheid: Als Fons-leerlingen en -medewerkers vormen we een hechte gemeenschap die zich zeer betrokken voelt bij de school, en bij elkaar. Deze betrokkenheid is in onze visie de basis voor een succesvolle overdracht van kennis, vaardigheden en leerplezier.     
  • Verantwoordelijkheid: Vanaf de brugklas werken we aan een goede balans van vasthouden en loslaten, van sturen en begeleiden. Met als doel een continue groei richting zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.     
  • Persoonlijke ontwikkeling: We bereiden niet alleen voor op een diploma, maar ook op alle uitdagingen ná school. Dus werken we aan sociale vaardigheden, culturele vaardigheden en mediawijsheid. Aan kritisch denken en creatief denken. En aan het ontdekken en ontwikkelen van ieders persoonlijke interesses en talenten.

Contactgegevens

Reijnier Vinkeleskade 53
1071SW Amsterdam

Telefoon:
0205712410
Website:
www.fonsvitae.nl
E-mailadres:
info@fonsvitae.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

Stichting V.O. Amsterdam-Zuid

Aantal scholen:
3
Aantal leerlingen:
3079
Website:
www.svoaz.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

havo havo / vwo vwo

Bovenbouw

havo vwo


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.fonsvitae.nl voor meer informatie.


Foto-impressie