Openbare Basisschool Develhoek

Beethovenlaan 97 3335 BE Zwijndrecht

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Develhoek
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Develhoek

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van Basisschool Develhoek. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school.

Basisschool Develhoek is een openbare basisschool gevestigd in de wijk Heer Oudelands Ambacht in Zwijndrecht. Op Basisschool Develhoek wordt – zowel door ouders als leerkrachten – veel waarde gehecht aan rust en structuur. In een tijd dat kinderen meer dan voorgaande generaties worden geconfronteerd met een breed scala aan informatie en prikkels, zien wij het als onze taak om een leeromgeving te realiseren die rustig en veilig is voor kinderen. We zijn ervan overtuigd dat kinderen pas tot leren komen wanneer ze goed in hun vel zitten en trots zijn op zichzelf.

Ons onderwijs combineert traditionele aspecten met moderne componenten. We vinden het belangrijk dat we kinderen de juiste tools meegeven om succesvol te kunnen functioneren in de steeds veranderende maatschappij.

Om die reden kijken we voortdurend wat er in de samenleving speelt en hoe de ontwikkelingen op het gebied van technologie, internationalisering en omgangsvormen van invloed zijn op de basis die wij kinderen willen meegeven. We hebben daarom heel bewust gekozen om Engels onderwijs te geven vanaf groep 1. Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen echt leren met een computer te werken en vaardig te worden met diverse programma’s en devices.

Basisschool Develhoek is een school die zich het best laat omschrijven als ‘The Best Of Both Worlds’: enerzijds koesteren we bewezen en vertrouwde onderwijsconcepten; anderzijds omarmen we moderne en echt vooruitstrevende impulsen. Die samensmelting van ‘traditioneel’ en ‘inventiviteit’ is onze grote kracht.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Neo-klassikaal onderwijs
  • Een moderne school
  • Engels in alle groepen
  • Hoge eisen aan kwaliteit
  • Rust en veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op 1 oktober 2023 heeft Basisschool Develhoek 420 leerlingen verdeeld over zeventien groepen. Op de locatie Beethovenlaan -GD- zijn 4 kleutergroepen gevestigd en 9 andere groepen. Op de locatie Bazuinstraat -KD- zijn 4 groepen gevestigd. 

De groepsverdeling per locatie i.c.m. de begeleidende leerkrachten is te vinden in de jaarbijlage van de schoolgids die elk jaar beschikbaar wordt gesteld aan de ouders. De jaarbijlage is ook te vinden bij de downloads op de website.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
407
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Basisschool Develhoek werkt met een continurooster (het 'vijf gelijke dagen-model') waarbij de kinderen van alle groepen (1 t/m 8) iedere dag van 8:30 tot 14:00 naar school gaan en op school lunchen in de klas, onder toezicht van een leerkracht. De leerlingen op de Kleine Develhoek gaan van 08:20 uur t/m 13:50 uur naar school.

Basisschool Develhoek en YES! Kinderopvang werken intensief samen. Bij YES! Kinderopvang vindt u voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar voorschoolse, naschoolse en buitenschoolse opvang. Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar is er een peuterspeelgroep. Daarnaast verzorgt Basisschool Develhoek 'Viktor de Verkenner', een groep waarin kinderen vanaf 3,5 jaar een dagdeel per week spelenderwijs kunnen wennen aan de nieuwe schoolomgeving.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Sociale veiligheid op school

Iedereen is gebaat bij een sociaal veilige omgeving. Dit is een taak van de hele maatschappij. Een leerling moet erop kunnen vertrouwen dat de school zich inspant om hem/haar een zorgeloze schooltijd te laten hebben en zich op school veilig voelt. Datzelfde geldt voor medewerkers. Sociale veiligheid draait om het beschermd zijn of het zich beschermd voelen tegen bedreigingen die veroorzaakt worden door het gedrag van mensen in en om de school. Een belangrijke stap om het sociale klimaat te verbeteren is om zicht te krijgen op de veiligheidsbeleving en de beleving van het schoolklimaat door leerlingen, leraren, ouders, schoolondersteuners en schoolleiding. Als de school weet wat er speelt worden knelpunten gesignaleerd en kan het beleid daarop worden aangepast. Daarbij gaat het om antwoorden op vragen als: Hoe veilig is deze school in de beleving van leerlingen, medewerkers, schoolleiding en ouders van leerlingen? Welke plekken binnen en rondom de school voelen voor leerlingen veilig en welke niet? Hebben ze weleens geweld ervaren? Worden ze gepest – op het schoolplein, in de klas, of via internet? Of pesten ze zelf? Weten leerlingen en ouders bij wie ze terecht kunnen als er iets vervelends gebeurt? De overheid pleit voor een veilige leer- en werkomgeving. Scholen zijn verplicht zorg te dragen voor de sociale veiligheid op school door middel van een veiligheidsplan. Hieruit is het Beleid Sociale Veiligheid voor OZHW ontstaan dat geldt voor alle betrokkenen op een school: leerlingen, ouders en medewerkers van OZHW. Dit beleidsplan staat op onze website op Scholen op de Kaart https://scholenopdekaart.nl/basisscholen/zwijndrecht/24007/openbare-basisschool-develhoek.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

De Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling verplicht beroepskrachten, dus ook onderwijsmedewerkers, om een stappenplan te gebruiken als ze het vermoeden hebben van kindermishandeling (waaronder ook ernstige verwaarlozing valt) en/of huiselijk geweld. Doel is om passende hulp te bieden aan leerlingen die te maken hebben met een vorm van geweld of mishandeling in de thuissituatie, zodat er een einde komt aan de bedreigende situatie. Elke medewerker van onze school moet zich aan de meldcode houden. De Intern Begeleider/Zorgcoördinator voert (in samenwerking met de leraar of medewerker) de stappen uit. Voor meer informatie kunt u bij hen terecht. De meldcode is gepubliceerd op onze website op Scholen op de Kaart https://scholenopdekaart.nl/basisscholen/zwijndrecht/24007/openbare-basisschool-develhoek .

Terug naar boven