Openbare Basisschool De Twee Wieken

Duivenvoorde 2 3334 EH Zwijndrecht

  • Samen zorgen wij ervoor dat een ieder zich fijn en veilig voelt op school.
  • Samen ontdekken we de wereld en je eigen talent.
  • Samen zorgen wij ervoor dat een ieder zich fijn en veilig voelt op school.
  • Door samen te spelen en te werken, leren we veel.

Het team

Toelichting van de school

De Twee Wieken kent een betrokken, eigentijds en professioneel team waar enthousiaste leerkrachten samenwerken om eigentijds onderwijs te geven aan de leerlingen op onze school. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten. De school zet sterk in op hoogwaardige (team)scholing, aansluitend bij het meerjarig kwaliteitsbeleid.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op o.b.s. De Twee Wieken hechten we veel waarde aan structuur en rust. Er wordt bij verlof van de leerkrachten dan ook zoveel mogelijk gekeken of vervangingen intern geregeld kunnen worden om zoveel mogelijk bekende gezichten voor de groepen te hebben en te houden.

OZHW beschikt tevens over een invalpool waarin een vaste groep invallers beschikbaar is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Gym

Vanaf groep 3 krijgen de leerlingen 2 gymlessen per week in de gymzaal. Een van deze lessen wordt verzorgd door een vakleerkracht, de andere les wordt door de groepsleerkracht verzorgd. Alle groepsleerkrachten zijn bevoegd om gymles te geven of volgen de opleiding om deze bevoegdheid te verkrijgen. 

Handvaardigheid

In iedere groep wordt er aandacht besteed aan kunstzinnige en creatieve vorming. Dit wordt voornamelijk vorm gegeven door de groepsleerkrachten, maar ook door middel van het inzetten van een kunst- en cultuurmenu. Daarnaast krijgen de groepen 3 t/m 8 les van een vakleerkracht handvaardigheid.

Wetenschap en technologie

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 werken we op onze school met een vakleerkracht techniek. Deze coördineert het programma W&T en geeft zelf lessen aan de betreffende groepen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Twee Wieken zet hoog in op het behalen van reële passende doelen. Hierbij is het plezier in het leren een belangrijke voorwaarde. Wij leggen dan ook een stevige basis in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Leerlingen die extra inzet nodig hebben op cognitief of sociaal-emotioneel gebied worden zoveel mogelijk in de groepen door de leerkrachten begeleid. Deze aanpak wordt samen met de betreffende specialisten, zoals de intern begeleidster of gedragsspecialist en ouders vastgesteld.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven