School voor Speciaal Basisonderwijs De Steenen Kamer

Stenenkamer 34 3332 KP Zwijndrecht

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Steenen Kamer

Het team

Toelichting van de school

Binnen De Steenen Kamer zijn ongeveer 34 medewerkers werkzaam: schoolleiding, onderwijsgevend personeel en onderwijsondersteunend personeel.

De school beschikt over een onderwijsteam, dat bestaat uit de directeur en intern begeleiders. De intern begeleiders (ib-ers) begeleiden het onderwijsleerproces en de leerlingenzorg. De school beschikt verder over onderwijsassistenten, een orthopedagoog, een administratief medewerker en een conciërge. Daarnaast zijn drie maal per week coaches van Boba en wekelijks een externe fysiotherapeut en logopedist aanwezig. Een overzicht van de namen van alle medewerkers is te vinden op de website van de school. Aan de school is een Ondersteuningsteam (OT) verbonden waarin de intern begeleiders, de orthopedagoog, schoolmaatschappelijk werker en de jeugdarts zitting hebben. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van de leerkracht wordt bij het opvangen van de groep een stappenplan gehanteerd. We bekijken eerst of er een teamlid beschikbaar is om de groep over te nemen. Indien dit niet geval is, wordt de groep verdeeld over de andere groepen. Dit gaat volgens een verdeelschema. Leerlingen krijgen werk uit eigen schoolwerk uit eigen groep mee.

In uiterste noodgeval kan de directeur moeten beslissen dat een groep thuis blijft. Uiteraard worden ouders daarover van tevoren via de ouderapp op de hoogte gebracht. Bij langdurig verlof of van langdurige ziekte wordt er een invaller aangetrokken, zodat de lessen gewoon doorgang kunnen vinden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De leerlingen binnen 'De Steenen Kamer' worden zoveel in heterogene (combinatie), maar ook in homogene groepen geplaatst.  De leerling krijgt de hele dag les van dezelfde leerkracht. Met technisch lezen wordt gewerkt met niveaugroepen, daarbij kan het zijn dat de leerling naar een andere groep binnen de bouw gaat. 

De gymlessen worden tweemaal per week gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De invulling van de onderwijstijd van de plusgroepen wijkt deels af van de onderwijstijd hierboven vermeld. In het rooster van de plusgroepen is meer tijd vrij gemaakt voor lessen Sociale Vaardigheid. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Steenen Kamer staat er altijd voor open om mee te denken of we leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte passend onderwijs kunnen bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De BSO+ start per 23 oktober 2024 op de Steenen Kamer. 

De school heeft geen nauwe samenwerking met de reguliere peuterspeelzalen in de regio. Wel is er goed contact met bijvoorbeeld het MKD of het ABA Huis.

Terug naar boven