Overige praktische zaken
Beleid gescheiden ouders
De school hanteert beleid rondom de informatievoorziening van gescheiden ouders, de uitwerking van dit beleid kunt u opvragen via de groepsleiding of de schoolleiding. Enkele belangrijke afspraken en uitgangspunten zijn:
- De school neemt een neutrale positie in ten opzichte van beide ouders en verwacht van beide ouders dat zij deze neutrale positie respecteren.
- De school gaat ervan uit dat de verzorgende ouder alle relevante informatie aan de ander doorgeeft (informatieplicht). Indien dit niet gebeurt, kan de ouder die deze informatie niet krijgt contact opnemen met de school.
- Wij zullen beide (gezags)ouders, met inachtneming van de geldende wettelijke kaders, dezelfde informatie verstrekken over de vorderingen van de leerling.
- Algemene informatie en uitnodigingen voor ouderavonden en schoolactiviteiten worden per e-mail of ouderapp verzonden.
- In het belang van de leerling, nodigen wij ouders samen uit voor geplande oudergesprekken. Wanneer dit in zwaarwegende omstandigheden onmogelijk is, verwachten wij dat ouders hier met elkaar afspraken over maken. Indien noodzakelijk kunnen er (indien organisatorisch mogelijk) afzonderlijke afspraken worden gemaakt. Ouders kunnen dit aangeven bij de groepsleiding.
- Uitnodigingen voor schoolactiviteiten waarbij ouders welkom zijn (feesten, projecten, enz.), gelden voor beide ouders. Wij verzoeken ouders om hier samen duidelijke afspraken over te maken. Het beleid gescheiden ouders staat op de website van SPON, www.spon.nl.
Weeralarm
Als er een weeralarm wordt afgegeven door het KNMI dan gelden de volgende richtlijnen:
- code GROEN/GEEL: De scholen zijn open en werken volgens het reguliere rooster
- code ORANJE: De scholen zijn open, maar lessen kunnen vervallen. Ouders zijn geoorloofd hun kind(eren) thuis te houden. De vervoerder informeert ouders wanneer ritten vervallen.
- code ROOD: De scholen gaan dicht, de lessen vervallen. We informeren de ouders voor 07.30 uur via de ouderportal/ Parro.
Ontstaat er gedurende de dag een weeralarm, dan blijven de kinderen op school. De kinderen gaan NIET zelfstandig naar huis. Ouders worden dan geïnformeerd over de ontstane situatie en mogen besluiten hun kind eerder op te komen halen. Dit geldt ook voor leerlingen die door het vervoersverblijf gebracht en gehaald worden. Mocht het vervoersbedrijf bij een weeralarm besluiten de leerlingen te komen halen, dan zullen alleen die leerlingen meegegeven worden waarvan de ouder of verzorger de school telefonisch bevestigd heeft dat zij hiervan op de hoogte zijn gesteld. De school zal hierin geen actie ondernemen.
Verzekering
De school heeft een aansprakelijkheidsverzekering (WA) en een ongevallenverzekering voor zowel teamleden als leerlingen. Deze verzekeringen gelden ook voor leerlingen die stage lopen, op het stageadres en gedurende de reisuren op een stagedag. Voor schoolreisjes en excursies is er een doorlopende reisverzekering afgesloten. De verzekering geeft geen dekking voor diefstal, beschadiging of zoekraken van in of bij het schoolgebouw aanwezige eigendommen van leerlingen. Als uw kind waardevolle voorwerpen meeneemt naar school, is dit voor eigen risico. In overleg kan een afspraak gemaakt worden voor het laten bewaren van spullen bij een van de medewerkers van de school, maar ook dan is dit eigen risico. Indien leerlingen aan elkaars eigendommen schade toebrengen, dan zal de school de ouders verzoeken dit in onderling overleg te regelen
Sponsoring
Scholen kunnen zich laten sponsoren. Door sponsoring kunnen scholen financiële speelruimte creëren die zowel ten goede komt aan het onderwijs als allerlei nevenactiviteiten. Met dat sponsorgeld kunnen allerlei extraatjes worden gedaan. SPON staat in basis positief tegenover sponsoring. Omdat wij op een verantwoorde en zorgvuldige manier met sponsoring willen omgaan, moet de sponsoring aan een aantal voorwaarden voldoen:
- Sponsoring moet verenigbaar zijn met de pedagogische en onderwijskundige taak en doelstelling van de school.
- Sponsoring mag niet de objectiviteit, de geloofwaardigheid, de betrouwbaarheid en de onafhankelijkheid van het onderwijs, de school en de daarbij betrokkenen in gevaar brengen.
- Sponsoring mag niet de onderwijsinhoud en/of de continuïteit van het onderwijs beïnvloeden, dan wel in strijd zijn met het onderwijsaanbod en de kwalitatieve eisen die onze school aan het onderwijs stelt.
- Speciale aandacht richten wij bij sponsoring op het aantrekkelijk maken van een gezonde leefstijl/ gedrag bij de leerlingen Boven genoemde punten vinden hun basis in het convenant sponsoring, dat de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en alle landelijke onderwijsorganisaties van besturen, personeel, ouders en leerlingen en een aantal andere organisaties - waaronder de Consumentenbond hebben ondertekend. Ouders die klachten hebben over sponsoring, uitingsvormen van sponsoring en niet akkoord gaan met de wederprestatie die aan de sponsoring verbonden is, kunnen een klacht indienen bij de directeur, bestuur of landelijke klachtencommissie.