Rooms Katholieke Basisschool Sint Lidwina

Zwaagdijk 423 1685 PD Zwaagdijk-West

  • Ons onderwijs is geslaagd als we kinderen zien met glinsterende ogen, omdat het plezier heeft, zich fijn voelt en nieuwsgierig is.
  • Wij werken aan een aanbod ICT, wetenschap en techniek. Onze leerlingen leren o.a. programmeren in Scratch.
  • Naast de basisvaardigheden besteden wij ook aandacht aan sociale vaardigheden en actief burgerschap. Prins en prinses Carnaval!
  • Wij leren onze leerlingen iets voor het leven: creativiteit, flexibiliteit, samenwerken, initatief nemen en meer.
  • Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen betrokken zijn bij hun eigen ontwikkeling. Wat kan ik al goed? Wat wil ik nog graag leren?

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het schoolvenster van de Sint Lidwinaschool, een kleine dorpsschool in Zwaagdijk-West.

De Sint Lidwinaschool typeert zich als een sfeervolle school met kleine groepen en kwalitatief goed onderwijs. Dit onderwijs wordt vormgegeven door een team wat zich altijd afvraagt waar het onderwijs verbeterd of vernieuwd kan worden. Hierdoor proberen we op de Sint Lidwinaschool zo goed mogelijk mee te gaan met de onderwijsontwikkelingen zodat we kunnen voorzien in toekomstbestendig onderwijs.

De kinderen op de Sint Lidwinaschool leren niet voor school maar voor het leven. Met z'n allen zijn we trots op het kleine, want dat is de weg naar het grote. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Saamhorigheid
  • Kind - Ouders - School
  • Onderzoekend leren
  • Doelgericht werken
  • Gezonde school

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Wij zijn een kleine, goed georganiseerde dorpsschool in Zwaagdijk-West waar elk kind wordt gezien. Samen met de kinderen, ouders en leerkrachten wordt er in een uitdagende leeromgeving hard gewerkt aan onze leeropbrengsten.

Op de Sint Lidwina streven wij er naar dat iedereen zich op onze school thuis voelt. Wij zijn een open katholieke basisschool en iedereen is bij ons welkom. Wij willen onze kinderen niet alleen iets leren, wij vinden het belangrijk dat zij zich ontwikkelen in een houding van zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag.Onze missie is dan ook op zoek te blijven naar ‘boeiend’ en passend onderwijs voor onze leerlingen,die verschillend zijn en op verschillende manieren leren. Wij proberen dit te bereiken door gezamenlijk te werken aan een school, waarin kinderen alle kansen krijgen om kennis en vaardigheden te verwerven, die zij nodig hebben om niet alleen te slagen voor een toets, maar vooral voor het leven!

Creativiteit, flexibiliteit, zelfvertrouwen, inlevingsvermogen, zijn o.a. vaardigheden die wij onze leerlingen willen meegeven zodat zij een prachtige plek binnen onze maatschappij kunnen verwerven.

Trots zijn op het kleine, is de weg naar het grote!

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
52
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Kinderopvangorganisaties 't Herdertje, Berend Botje en Catootje en Obelix bieden naschoolse opvang aan in de omgeving van de school. Aanmelden en inschrijven voor deze voorzieningen kan rechtstreeks bij deze organisaties.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven