Openbare Basisschool De Parel

Het Zwanevlot 316 7206 CS Zutphen

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Parel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Parel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Parel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Parel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Parel

Het team

Toelichting van de school

Op De Parel valt de intern begeleider, in tegenstelling tot andere scholen, ook binnen de functiegroep Directie. Zij is tevens bevoegd adjunct directeur. Zowel de directeur als de intern begeleider werken parttime. Jaarlijks bieden wij één of meerdere Leraren in Opleiding (LIO) een stageplek. Naast de stageplekken voor andere Pabo-studenten en onderwijsassistenten.

Om meesterschap bij leerlingen te bereiken, moeten leerkrachten zelf over een vorm van meesterschap beschikken. Voor onze school voor talentontwikkeling houdt dat leerkrachten zorgen voor een leeromgeving met een duidelijke structuur en ruimte voor eigen initiatief. Het vermogen hebben om met leerlingen plannen te maken, nieuwe uitdagingen aan te gaan, de juiste uitleg en instructie te geven, aan individuele leerlingen de juiste eisen te stellen en positieve feedback te geven. Leerkrachten hebben ieder hun persoonlijke talent dat zij inzetten binnen het onderwijs, zij staan daarmee model voor de leerlingen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We bieden een stevige basis voor rekenen, taal en lezen. We leren om zelfstandig te werken en om te gaan met moderne media. We werken met de nieuwste inzichten op het gebied van rekenen entaal leesonderwijs. We steken veel tijd in ons pedagogisch klimaat, waardoor De Parel een veilige school is. We werken met vaste regels in de school. We bieden leerstof aan waar het kind aan toe is en onderkennen de verschillen tussen kinderen. Uw kind wordt bij ons uitgedaagd tot leren. Er is ook de mogelijkheid voor deelname aan een plusklas. Samen met ouders creëren we een omgeving waarin leren leuk, interessant, uitdagend en bij de tijd is.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven