Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
Wilt u ons voor schooltijd op de hoogte stellen als uw kind ziek is? Verder willen we u vragen om bezoeken aan de huisarts, tandarts, specialist e.d. zoveel mogelijk buiten de schooluren te plannen. Ziekmelden kan telefonisch (050-3012348) of met een bericht via Social Schools.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Vakantieverlof
Een verzoek tot vakantieverlof moet minstens 8 weken van tevoren, schriftelijk, worden ingediend bij de directeur van de school. Toestemming kan alleen worden verleend: wegens de specifieke aard van het beroep van één van de ouders, wanneer hierbij een werkgeversverklaring kan worden overlegd, waaruit blijkt dat geen vakantie kan worden opgenomen binnen de officiële schoolvakanties. Dit vakantieverlof kan slechts één maal per schooljaar worden verleend, voor niet langer dan 10 schooldagen en mag niet plaatsvinden in de eerste twee weken na de zomervakantie. Een verzoek tot vakantieverlof voor meer dan 10 schooldagen moet, na tussenkomst van de school, worden gericht aan de leerplichtambtenaar van de gemeente.
Verlof wegens gewichtige omstandigheden
Een verzoek tot verlof wegens gewichtige omstandigheden moet in beginsel 8 weken van tevoren , schriftelijk, worden ingediend bij de directeur van de school. Bij een noodgeval moet het verlof binnen 2 dagen na het ontstaan van de afwezigheid bij de directeur worden aangevraagd. Toestemming kan alleen in de volgende omstandigheden worden verleend bij: - verhuizing (maximaal 1 dag) - huwelijk van bloed- of aanverwanten t/m de derde graad binnen de woonplaats (maximaal 1 dag), buiten de woonplaats (maximaal 2 dagen) - 12,5-, 25-, 40-, 50- of 60-jarig huwelijksjubileum van ouders of grootouders (maximaal 1 dag) - 25-, 40- of 50-jarig dienstjubileum van ouders of grootouders (maximaal 1 dag) - ernstige ziekte van bloed- en aanverwanten t/m de derde graad (periode in overleg met de schooldirecteur) - overlijden van bloed- en aanverwanten in de eerste graad (maximaal 4 dagen) - overlijden van bloed- en aanverwanten in de tweede graad (maximaal 2 dagen) - overlijden van bloed- en aanverwanten in de derde en vierde graad (maximaal 1 dag) naar het oordeel van de directeur belangrijke redenen met uitzondering van vakantieverlof en deelname aan sportieve of culturele evenementen buiten schoolverband. De directeur kan hierover overleggen met de leerplichtambtenaar. Gaat het om verlof van meer dan 10 schooldagen, dan moet het verzoek worden gericht aan de leerplichtambtenaar. Zonder meer leerlingen van school houden is een overtreding van de leerplichtwet en zal door de school moeten worden gemeld aan de leerplichtambtenaar.
Aanvraag formulier
Via Social Schools kan een verlofaanvraag worden ingediend.