Het Nautilus

Geert Waldastraat 2 9801 AW Zuidhorn

Schoolfoto van Het Nautilus

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina van Het Nautilus!

Met nieuwsgierigheid en verwondering jezelf en de wereld ontdekken...... Leren op Het Nautilus boeit! 


Het Nautilus is een nieuwe school, gestart in augustus 2019 en werkt eigentijds en vernieuwend. Op deze pagina vindt u veel informatie over onze visie, werkwijze en praktische informatie voor ouders. 

Bent u geïnteresseerd en nieuwsgierig naar onze school en ons onderwijsconcept? Met plezier leiden we u rond en houden met u een oriënterend gesprek. U kunt een afspraak maken via de mail; nautilus@quadraten.nl. of telefoon 0594-208000. 

met vriendelijke groet,

namens het team,

Tamara de Haan

directeur Het Nautilus

 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Thematisch onderwijs
  • Samen spelen, leren en leven
  • Eigen niveau en tempo
  • Nieuwsgierig en verwonderen
  • Ieder is uniek en talentvol

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Nautilus is gestart in augustus 2019 als basisschool met een vernieuwend onderwijsconcept met 21 leerlingen. In de navolgende jaren is Het Nautilus flink gegroeid.  

Bij de start van schooljaar 2022-2023 zijn er ongeveer 75 leerlingen op de school

De school heeft een regionale aantrekkingskracht. Leerlingen komen natuurlijk uit Zuidhorn, Noordhorn en Briltil, maar ook uit bijvoorbeeld Aduard en Kommerzijl.   

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
69
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Het Nautilus is een Integraal Kindcentrum, op dit moment voor kinderen van 4-12 jaar! Eén visie, één pedagogische aanpak, één team en vanuit één aansturing. In januari 2021 is Nautilus-BSO gestart. Op maandag, dinsdag en donderdag op de eigen locatie. Bij voldoende belangstelling voor de andere dagen, zal deze opvang ook verplaatsen naar de eigen locatie.

In samenwerking met de SKSG gaan we stap voor stap verder in de vormgeving en uitvoering. Het doel in 2022-2023 is het starten van een peutergroep en het aanbieden van voorschoolse opvang. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven