Prins Florisschool

Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer

  • Schoolfoto van Prins Florisschool
  • Schoolfoto van Prins Florisschool
  • Schoolfoto van Prins Florisschool
  • Schoolfoto van Prins Florisschool
  • Schoolfoto van Prins Florisschool

Het team

Toelichting van de school

Op dit moment betreft de informatie in Vensters PO voor het onderdeel Personeelskenmerken het schooljaar 2023-2024 en de jaren hiervoor. Deze betreffende gegevens in Vensters PO worden automatisch aangeleverd vanuit bronnen van het Ministerie van Onderwijs. De school zelf heeft hier dan ook geen invloed op. Naar verwachting is vanaf half december voor het onderdeel Personeelskenmerken meer actuele informatie beschikbaar in Vensters PO.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van leerkrachten wordt er eerst gekeken of er intern leerkrachten zijn die de vervanging kunnen doen. Soms worden leerlingen verdeeld over verschillende groepen. Zij krijgen dan werk mee wat ze zelfstandig in de andere klas kunnen doen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken met aparte groepen per leerjaar vanaf groep 3. De groepen 1 en 2 zijn gecombineerd. Soms is er sprake van een instroomgroep voor 4 jarigen als de combi groepen 1/2 te groot zijn. Als het nodig is kan een kind in een groep hoger of lager instructie krijgen voor bijvoorbeeld rekenen.

Als leerlingen de leerstof snel en goed tot zich nemen is het mogelijk dat leerlingen vervroegd doorstromen naar het volgende leerjaar. Voor een enkele leerlingen vanaf groep 6 is het ook mogelijk in samenwerking met Het Oranje Nassau College om twee vakken op vwo 1 niveau te volgen en af te ronden. We noemen dit pre-vwo.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Deze school maakt onderdeel uit van de Unicoz Onderwijsgroep en tevens van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zoetermeer. De basisondersteuning wordt door iedere school, binnen elke groep, door elke leerkracht gerealiseerd, indien nodig met hulp van derden. Basisondersteuning is ook een vorm van garantie naar ouders, dit bieden al onze scholen minimaal, daar mag u op vertrouwen. Daarnaast is er ook sprake van extra ondersteuning. Wij hebben een deel van onze extra ondersteuning bovenschools georganiseerd. Het gaat hierbij om een Hoogbegaafde voorziening Denkwijs onder- en bovenbouw, Taalplusklas. 

Onze school is lid van de Vereniging BegaafdheidsProfielScholen. Wij bieden meer- en hoogbegaafde kinderen iedere dag uitdagend onderwijs, met onze leerkrachten en ons programma Denkwijs en Breinwerk. Denkwijs is een bovenschools programma van Unicoz voor leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid die belemmerd (dreigen te) worden in hun ontwikkeling. Breinwerk is een interventieprogramma alleen voor leerlingen van de van de Prins Florisschool. Hoogbegaafde leerlingen hebben andere onderwijsbehoeften die niet altijd aansluiten bij het reguliere aanbod op school. Om ervoor te zorgen dat ook zij hun leerstrategieën optimaal kunnen ontwikkelen, kan een specifieke leeromgeving – met aangepast onderwijs en begeleiding – aangeboden worden. De ouders van deze leerling worden in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij het onderwijsleerproces van hun kind en de aanpassingen die worden gemaakt in hun lesaanbod. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Het doel is dat 80% van de leerkrachten een specialistische opleiding heeft afgerond. De expertisegroepen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de school in hun expertise. Op deze manier blijven we een actueel aanbod bieden aan onze leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Het betreft de samenwerking met "Het Meeuwennest" van Gro-up.

Terug naar boven