IKC De Baanbreker

Lijnbaan 319 2728 AG Zoetermeer

Schoolfoto van IKC De Baanbreker

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van basisschool De Baanbreker. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Welkom op de pagina van IKC De Baanbreker in Zoetermeer. Op deze pagina vullen wij de feitelijke gegevens van onze school aan met onze Baanbreker visie en missie. Op die manier krijgt u een zo'n compleet mogelijk beeld van onze mooie school. Heeft u verdere vragen, u kunt altijd contact met ons opnemen ([email protected] of telefonisch via 079-3421495)

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Welbevinden
  • Ontwikkeling (Groei)
  • (Sociale) Veiligheid
  • Samenwerken (Coöperatief leren)
  • Creativiteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Baanbreker stuurt op op stabilisatie van het aantal groepen in de school. Inmiddels is de school uitgegroeid tot een school met 14/15 groepen.  Die omvang past bij de identiteit van de school en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs tot zijn recht kan komen. 

De school hanteert een aannamebeleid waarbij gekeken wordt naar het bieden van kwalitatief goed onderwijs voor ieder kind. Er wordt goed gekeken naar de onderwijsbehoefte van ieder kind en gekeken of De Baanbreker kan bieden waar de kinderen recht op hebben.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
334
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De Baanbreker is een IKC en werkt nauw samen met diverse opvangpartners om zo tot een prettige en fijne samenwerking voor al onze kinderen te komen. De school heeft een continurooster, waarbij de leerlingen tussen de middag hun lunch op school nuttigen.



In het eerste kwartaal van schooljaar 2024-2025 gaat De Baanbreker experimenteren met het aanbieden van een gezonde warme lunch. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Tommy Tomato.



De Baanbreker is aangesloten bij het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zoetermeer: Samenwerkingsverband Zoetermeer



 


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Met ingang van schooljaar 24/25 geldt de landelijke afspraak dat het gebruik van mobiele telefoons op basisscholen niet langer is toegestaan. Voor het voorgezet onderwijs geldt dit al langer. Deze afspraak moet bijdragen aan een leeromgeving waarin kinderen zich beter kunnen concentreren, betrokken kunnen zijn en leerkrachten effectief les kunnen geven.  Een uitzondering op deze afspraak betreft het gebruik van mobiele telefoontjes voor educatieve doeleinden. Dit komt niet met regelmaat voor en is een uitzondering. Vanaf groep 3 werken wij met chromebooks op school en vanaf groep 6 heeft elke leerling een eigen chromebook tot zijn/haar beschikking. Daarom is het gebruik van mobiele telefoons overbodig en niet toegestaan.

De zorgbehoefte van individuele kinderen (bijvoorbeeld kinderen met diabetes die een insuline-app op hun telefoon hebben) of de privé-situatie van een kind vraagt om individuele afspraken met de school. Indien dit het geval is voor uw kind, vragen wij u contact op te nemen met de directie van de school om hier concrete afspraken over te kunnen maken.  

Indien uw zoon of dochter wel een mobiele telefoon meeneemt naar school, dan bergen zij deze in hun eigen rugzak op. De telefoon staat op vliegtuigstand tijdens schooluren of is uitgeschakeld. School draagt geen verantwoordelijkheid voor de op school aanwezige mobiele telefoons.

Terug naar boven