Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Als uitgangspunt voor de reguliere basisschoolleerling hanteren wij als manier van groeperen de leerstofklassen. Incidenteel formeren wij combinatiegroepen als gevolg van leerlingenaantallen. Kleutergroepen formeren we bewust als combinatieklas 1/2, opdat jonge kinderen in hun spelgedrag veel kunnen leren van iets oudere kinderen en de oudere kinderen leren al van jongs af aan om een voorbeeld te zijn.
De leerlingen van het speciaal basisonderwijs worden ingedeeld in zes groepen. Ieder jaar hebben we een groep jongsten (4 - 6 jaar) en een groep oudsten (11 - 12 jaar). De middengroepen worden ingedeeld naar onderwijsbehoeften in relatie tot hun sociaal emotionele ontwikkeling.
De vakleerkracht bewegingsonderwijs wordt ingezet voor alle groepen van het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs
Met onze schooltijden voldoen we aan de wettelijke norm.
De invulling van de onderwijstijd verschilt per leerjaar.
Omdat wij een school zijn voor zowel regulier als speciaal basisonderwijs wordt er zeer specifiek gekeken naar de onderwijsbehoeften van onze leerlingen.
Met onze schooltijden voldoen we aan de wettelijke norm.
De invulling van de onderwijstijd verschilt per leerjaar.
Omdat wij een school zijn voor zowel regulier als speciaal basisonderwijs wordt er zeer specifiek gekeken naar de onderwijsbehoeften van onze leerlingen.
Tot de basisondersteuning, die onze school alle leerlingen biedt, behoren minimaal de volgende interventies: preventie en vroegtijdige herkenning van leer-, opgroei en opvoedproblemen de zorg voor een veilig schoolklimaat een aanbod voor leerlingen met dyslexie die baat hebben bij de methode Toch Nog Leren Lezen en/of het gebruik van Kurzweil in de bovenbouw een aanbod voor meer- of minderbegaafde leerlingen een aanbod gericht op sociale veiligheid een aanpak gericht op het voorkomen van pestgedrag het toepassen van een protocol voor medische handelingen.
Onze school beschikt over de volgende extra ondersteuningsarrangementen:
voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
SpeelTaalhuis voor 0 tot 4 jaar samenwerking met inpandige peuterspeelzaal
Gebruik van het programma Kurzweil voor leerlingen vanaf groep 6 met dyslexie
Een extra accent op taal in een schakelklas
Een ouderkamer
SBO en BAO onder een dak met een goede samenwerking tussen beide onderwijstypen
Mentorproject
Logopedische ondersteuning
Ondersteuning van een fysiotherapeute
Begeleiding van een orthopedagoog en psychologisch assistent
Praktijkgerichte opdrachten voor de leerlingen.
Klus-klas