Passe Partout Montessori School

Saturnusgeel 64 2718 CT Zoetermeer

  • De school ligt in een prachtige groene omgeving met veel buitenspeelruimte.
  • Schoolfoto van Passe Partout Montessori School
  • Schooljaar 2015-2016 zijn we gestart met de nieuwe montessori taalmethode "Taal Doen!"

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Montessorischool Passe Partout 

Montessorischool Passe Partout biedt gedegen kleinschalig onderwijs met veel aandacht voor de individuele kansen en mogelijkheden van de leerlingen. Vanuit de visie van Maria Montessori stemmen wij ons onderwijs zoveel mogelijk af op de specifieke onderwijsbehoefte en leerstijl van elke individuele leerling. Zo zorgen wij ervoor dat ieder kind, in elke fase van zijn of haar ontwikkeling, het beste uit zichzelf kan halen!   Nieuwsgierig geworden? Neemt u dan een kijkje op onze website: www.montessori-passepartout.nl òf neem contact op voor een rondleiding door onze school.   

Graag tot ziens!

Cathelijne Willemse

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Gedegen kleinschalig onderwijs
  • Montessori-pedagogiek
  • Vrijheid in gebondenheid
  • Zorg voor jezelf en omgeving
  • Zelfstandig en zelfredzaam

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Passe Partout heeft door het onderwijsconcept niet alleen leerlingen uit de wijk Rokkeveen, maar ook uit andere wijken van Zoetermeer en de omliggende plaatsen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
197
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Montessori Kindcentrum: méér mogelijkheden voor uw kind

Montessorischool Passe Partout maakt onderdeel uit van het Montessori Kindcentrum (MKC), een plek waar onderwijs en opvoeding op een natuurlijke manier samengaan. Het MKC is een samenwerking tussen Montessorischool Passe Partout en kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen. Vanuit de visie en werkwijze van Maria Montessori biedt het Montessori Kindcentrum gedegen kleinschalig onderwijs en opvang waar ieder kind gezien en gehoord wordt, van 7.00 uur ’s ochtends tot 18.30 uur ’s avonds. Ook tijdens de schoolvakanties gaat de opvang gewoon door.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven