Materialen
Begin van het schooljaar krijgen kinderen een gum, potlood en linaal in bruikleen van school. In groep 4 krijgen de kinderen eenmaling een vulpen. Als deze kapot gaat, moet er een nieuwe 'Lamy' vulpen aangeschaft worden. Via school kost de 'Lamy' vulpen €7,50. Voor het gebruik van Snappet (zie hier onder) hebben leerling een koptelefoon nodig. De kinderen krijgen deze eenmalig van de school. Als de koptelefoon bewust kapot is gamaakt of kwijt is, dienen ouders een nieuwe aan te schaffen.
Vanaf groep 4 wordt gewerkt met het digitale leermiddel 'Snappet' via Chromebooks. Van de leerlingen verwachten wij dat zij hier zorgvuldig mee omgaan. Daarnaast wordt er tijdens instructies gewerkt met een wisbordje, deze worden verzorgt door school. In de klas zijn geluidsdempers (koptelefoons) beschikbaar voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. Begin van het schooljaar ondertekenen de leerlingen een contract dat zij zorgvuldig omgaan met de materialen van school. Bij bewust schade aanbrengen aan materialen wordt contact opgenomen met ouder(s)/verzorger(s).
Leerlingmap
Vanaf groep 3 moeten alle leerlingen begin van het schooljaar een 23-rings multomap met 10 tabbladen meenemen. De map wordt in de klas gevuld met belangrijke bladen bijvoorbeeld om te leren voor toetsen. Op vrijdag nemen de leerlingen de map mee naar huis. Op maandag nemen zij de map weer mee naar school.
Speelgoed
Kinderen mogen alleen op 'speelgoeddag' speelgoed meenemen naar de klas. De andere dagen is speelgoed en/of buitenspeelgoed niet toegestaan. Als school zorgen wij voor voldoende materialen voor binnen en buiten.
Mobiele telefoon
Leerlingen die een mobiele telefoon meenemen naar school, leveren deze 's ochtends bij de leerkracht in. Als een leerling tijdens schooltijd toch gebruik maakt van een mobiele telefoon, wordt deze ingenomen door de leerkracht. Aan het einde van de lesdag krijgt de leerling de telefoon weer terug.
Gym
Op woensdag en donderdag krijgen de leerlingen gymles van een vakleerkracht. In de gymzaal wordt verwacht dat leerlingen gymkleding en gymschoenen dragen. Daarnaast moeten alle sieraden af en worden haren in een staart of knot gedaan met een elastiekje. Na de gymles krijgen de leerlingen tijd om zich om te kleden. Zij moeten dan andere kleding dan in de gymzaal aan doen. Als leerlingen gebruik willen maken van deodorant dan moet dit een 'rol' deodorant zijn.
Van vakantie tot vakantie wordt bijgehouden of de leerling de juiste spullen meeneemt. Na drie keer iets te zijn vergeten, mag de leerling één gymles niet meedoen. Dit wordt gecommuniceerd met de ouder(s)/verzorger(s).
Eten en drinken
Op De Achtsprong stimuleren wij de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) om gezond te eten (zie beleid 'Eten en drinken').
Verjaardagen
Als een leerling jarig is, vieren wij in de klas een feestje. De leerling mag dan ook een (gezonde) traktatie trakteren.
KWIK-show
Een paar keer per schooljaar organiseren wij de KWIK-show (Kijk Wat Ik Kan Show). De leerlingen mogen een optreden verzorgen. Ouders zijn welkom om te komen kijken.
Brede school
Op De Achtsprong worden er dagelijks brede school-activiteiten georganiseerd. De activiteiten vinden op school plaats. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten. Dit is een gevarieerd en wisselend aanbod per periode. De ouder(s)/verzorger(s) krijgen een mail wanneer zij hun kind kunnen aanmelden.
Ouders kunnen hun kind aanmelden via: https://bredeschool.unicoz.nl/de-achtsprong/
Schoolreis
Eén keer per schooljaar gaan wij met groep 1 t/m 7 op schoolreis. De ouder(s)/verzorger(s) betalen hiervoor een aparte bijdrage. Wie het leuk vindt om mee te gaan, kan zich aanmelden als begeleider. Bij veel aanmeldingen wordt er geloot.
Kamp
De kinderen van groep 8 gaan op kamp. De ouder(s)/verzorger(s) betalen hiervoor een aparte bijdrage. Er gaan leerkrachten mee als begeleiding. Het kamp duurt drie dagen.