Kindcentrum Toverberg

Toverberg 3-4 2716 LW Zoetermeer

  • Schoolfoto van Kindcentrum Toverberg
  • Schoolfoto van Kindcentrum Toverberg
  • Schoolfoto van Kindcentrum Toverberg
  • Schoolfoto van Kindcentrum Toverberg
  • Schoolfoto van Kindcentrum Toverberg

Het team

Toelichting van de school

We werken in een team van enthousiaste collega's. Graag maken we gebruik van elkaars ervaringen en ideeën. Samen zorgen we voor alle kinderen op onze school. Maak kennis met ons team: https://kindcentrumtoverberg.unicoz.nl/ons-team.

Directie: heeft de eindverantwoording voor de dagelijkse gang van zaken en zet het beleid van de school uit. 

Intern begeleider: begeleidt het team op het gebied van leerlingen met specifieke onderwijs- en leerbehoeften. 

Administratief medewerker: zorgt voor de financiële zaken en leerlingenadministratie.

Specialisten: op het gebied van Kanjer, MB/HB, rekenen, lezen, taal/ spelling en kindercoach i.o.

Aandachtsfunctionaris: heeft een centrale rol in de stappen rond het signaleren en handelen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling in huiselijke kring. Ook houdt zij zicht op de procedures en te doorlopen stappen van de meldcode. De aandachtsfunctionaris heeft contact met externe partijen als bijv. Veilig Thuis. 

ICT-medewerkers: zijn lid van het Unicoz-ICT-overleg. Ze bespreken het ICT-beleid met de directie en zorgen voor de hardware en software samen met Unicoz-ICT. 

Bedrijfshulpverlener: Kindcentrum Toverberg heeft een ontruimingsplan. Bij calamiteiten en ontruimingsoefeningen nemen onze BHV-ers de coördinatie op zich. 

Leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten: bieden ondersteuning aan leerkrachten en leerlingen. 

Stagecoördinator: regelt de organisatie rondom de stagiaires en heeft contact met de bovenschools stagecoördinator van Unicoz. De leerkracht van de groep waar stage wordt gelopen, is verantwoordelijk voor de begeleiding. 

 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte en/of verlof van medewerkers organiseren wij de vervanging op de volgende wijze:

1. Door eigen, ambulante medewerkers.

2. Mocht dit niet lukken en is er voorafgaand aan het verlof/de ziekte voldoende tijd beschikbaar, dan zal de betreffende groep kinderen worden verdeeld over de andere groepen. In iedere groep ligt een noodprogramma klaar om zo'n calamiteit op te vangen.

3. Mocht dit geen optie zijn, dan kan het zijn dat een groep in het uiterste geval thuis opgevangen moet worden. We willen dit natuurlijk te allen tijde voorkomen!


 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De kinderen zitten bij hun eigen leerkracht in de groep. Binnen de unit wordt er veel samen- en groepsdoorbrekend gewerkt. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De onderwijstijd voor de groepen 1 en 2 zijn lastiger te vertalen naar vaste uren en onderdelen, omdat veel verschillende vakgebieden in elkaars verlengde liggen en/of worden gecombineerd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De school maakt gebruik van een continurooster (zie 6. Schooltijden en opvang).

De groepen 1 t/m 3 hebben iedere vrijdagmiddag vrij.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school


Kindcentrum Toverberg maakt onderdeel uit van de Unicoz Onderwijsgroep en tevens van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zoetermeer (www.passendonderwijszoetermeer.nl). De basisondersteuning wordt door iedere school, binnen elke groep, door elke leerkracht gerealiseerd, indien nodig met hulp van derden. Basisondersteuning is ook een vorm van garantie naar ouders, ‘dit bieden al onze scholen minimaal, daar mag u op vertrouwen’. Daarnaast is er ook sprake van extra ondersteuning.  Deze extra ondersteuning kan op school plaatsvinden door onze eigen leerlingbegeleiders. Op de Toverberg bieden wij ook Levelwerk als extra uitdaging aan. Daarnaast hebben wij een deel van onze extra ondersteuning bovenschools georganiseerd. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld Denkwijs onderbouw en midden-/bovenbouw, Doewijs, Pre-vwo, Pre-vo en Pre-vmbo.  


 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Toverberg heeft de ambitie om onze teamleden optimaal in te zetten en hun specialistische taken een geankerde plek in ons onderwijs te geven en te laten behouden. Ook contact met externen en de samenwerking met hen versterken ten behoeve van onze leerlingen heeft de aandacht. Voorlopig zullen wij de aankomende 2 jaar erop gericht zijn dit plan goed neer te zetten.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De samenwerking met Junis die in het kindcentrum de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang organiseert is intensief vanuit een gedeelde missie en visie. Op deze manier zorgen we voor een doorgaande lijn in de ontwikkeling en begeleiding van 0 t/m 12 jarigen.

 

Terug naar boven