IKC De Vijf Pilaren

Carry van Bruggenhove 2 2717 XV Zoetermeer

Schoolfoto van IKC De Vijf Pilaren

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Op IKC De Vijf Pilaren zijn er nog geen eindtoets resultaten beschikbaar.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Op IKC De Vijf Pilaren volgen wij de ontwikkeling van de leerlingen met veel aandacht. Het is een proces die wij met het team vanaf de start van een leerling bewaken. Wij geloven namelijk dat wij samen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van iedere leerling. Alles begint met het opstellen van een groepsplan. Het is belangrijk dat een leerkracht zijn groep kent en durft af te wijken van een plan. Iedere ontwikkeling is afhankelijk van verschillende factoren. Naast de dagelijkse evaluatie van de les, analyseren wij tussentijds de methodetoetsen volgens een model dat het team samen heeft ontwikkelt. Ook gebruiken wij tweemaal per jaar het Leerlingvolgsysteem. Met deze toetsen meten we vooral of de aanpak van de leerkracht passend is bij de behoeften van de leerlingen. Met de tussenresultaten meten wij hoe een bepaalde groep of zelfs de school scoort. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

In groep 8 krijgt elke leerling een persoonlijk advies voor het voortgezet onderwijs. Het advies is voor het onderwijssoort dat past bij het niveau van de leerling. Leerprestaties, aanleg en ontwikkeling op de basisschool spelen hierbij een rol. Leerlingen krijgen eerst het voorlopige schooladvies en daarna volgt een toets. Heeft de leerling een hogere toetsuitslag dan het gegeven schooladvies? Dan stelt de school het advies bij, tenzij het in het belang is van de leerling om dit niet te doen.

De gegevens zijn voor deze school niet bekend.

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Op IKC De Vijf Pilaren leren wij kinderen vanuit De Vreedzame School om samen te werken, voor elkaar te zorgen en om respectvol met elkaar om te gaan. Dit doen we door goed naar elkaar te luisteren en te kijken. Als islamitische school volgen wij de Soennah van onze geliefde profeet Mohammed vzmh. Dit betekent dat kinderen elkaar opstekers geven en elkaar motiveren om door te zetten. Kinderen zijn nog jong en worden gevormd door wat zij om hen heen zien. Door als volwassene je kwetsbaar op te stellen, leren kinderen dat ook zij dit mogen doen op school.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Wij zorgen voor elkaar.
  • Wij helpen elkaar.
  • Wij hebben begrip voor elkaar.

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

OP IKC De Vijf Pilaren is nog geen inspectiebezoek geweest.

Terug naar boven