Op welke manier informeert deze school de ouders?
Contact met de leerkracht
Als u of de leerkracht dat nodig vindt, kan er door u of de leerkracht een afspraak gemaakt worden voor een gesprek. Deze afspraak kan bij voorkeur na 14.45 uur gemaakt worden.
Inloopochtend
Om de ouders van onze leerlingen meer te betrekken bij het daltononderwijs organiseren wij regelmatig een inloopochtend. U bent dan van harte welkom om een kijkje te nemen of deel te nemen aan de lessen. Voor de groepen 1 t/m 4 worden inloopmomenten op inschrijving georganiseerd, bij de overige groepen is iedereen welkom op de geplande data.
Klassenouders
Voor een school is de hulp van ouders onmisbaar. Denkt u maar eens aan het vervoer naar de kinderboerderij of het helpen bij het jaarlijkse kerstdiner. Kinderen voelen zich prettiger op school en gaan beter presteren als de ouders nauw betrokken zijn bij de school en het onderwijs. Voor kinderen is het fijn als ze merken dat ouders belangstelling hebben voor de gang van zaken in de klas en op school. Aan de andere kant krijgen de ouders meer inzicht in het schoolgebeuren. De school wordt ook een beetje hun school. Elke klas heeft één of twee klassenouders die de leerkracht ondersteunen, zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de leerkracht van uw kind bij organisatorische en/of praktische zaken die in de groep van uw kind spelen op een bepaald moment. De klassenouder vervult een verbindende rol tussen de leerkracht en de andere ouders van de groep en ondersteunt de leerkracht bij het stimuleren van andere ouders om te helpen bij activiteiten in de klas en op school. Het is geweldig als veel ouders bij school betrokken zijn.
Parro
Op IKC Klimboom werken wij met Parro, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om de ouders/verzorgers van onze leerlingen meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. Parro is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders/verzorgers die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Zij hebben alleen toegang tot de groepen van hun kind(eren). Ouders kunnen hier ook terecht voor ziek- of afwezig meldingen of om een privébericht naar de groepsleerkracht te sturen.
Startgesprekken
Aan het begin van het schooljaar is er een startgesprek voor en met de kinderen van de groepen 2 t/m 8. Ouders/verzorgers worden voor dit gesprek op school uitgenodigd. Tijdens het startgesprek vertelt het kind over zichzelf, over hoe hij/zij het beste tot leren komt en hoe ouders en de groepsleerkracht hier het beste bij kunnen aansluiten. Ouders ontvangen van te voren een formulier die als leidraad dient voor het gesprek. Een goede eerste kennismaking met het kind, de groepsleerkracht en de ouders.
Voortgangsgesprekken
Twee keer per jaar geven we een rapport over de ontwikkelingen van uw kind(eren) mee. Ook dit schooljaar bespreken we het rapport graag in aanwezigheid van de ouders én de leerling. De kinderen mogen het rapport mee naar huis nemen. Na verloop van tijd moet het, voorzien van uw handtekening, weer terug naar de groepsleerkracht. De voortgangsgesprekken vinden plaats in november en februari. Tussentijds en aan het eind van het schooljaar is er alleen een gesprek op verzoek van de ouders of de leerkracht.
Overige informatievoorziening
Voor de ouders/verzorgers van groep 7 organiseren de leerkrachten aan het eind van het schooljaar een informatieavond. Hier krijgt u uitleg over de toetsen en de procedure voor de overstap van uw kind naar het voortgezet onderwijs.
Voor ieder thema, waar de kleuters aan werken, en ieder blok, waar de overige groepen aan werken zijn doelen vastgesteld. Deze worden ook via Parro met u gedeeld. Het helpt om te lezen waar we mee bezig zijn en welke doelen we willen bereiken. Thuis kunt u dan met uw kind over het thema of de te behalen doelen praten. In de kleutergroepen zijn ouders drie keer in de week welkom om in de klas een kijkje te nemen van 8.15 tot 8.30 uur.
IKC Klimboom heeft ook een eigen website. Op www.ikcklimboom.nl is meer algemene informatie te vinden. Ook is er de mogelijkheid om diverse beleidsstukken in te zien, formulieren te downloaden en foto’s te bekijken. Dit laatste alleen als dit passend is binnen de kaders van het AVG.