SBO De Vuurtoren

Spitsbergen 15 2721 GP Zoetermeer

Schoolfoto van SBO De Vuurtoren

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op deze pagina over SBO de Vuurtoren, een school voor speciaal basisonderwijs. met als motto "leren moet je doen"

U vindt hier informatie over:

over onze uitstroom en waar leerlingen na onze school naar toe gaan

onze schooltijden en opvang

De Vuurtoren richt zich op het vergroten (of herstellen) van het zelfvertrouwen van uw kind. Dat doen we door het schoolse leren te verpakken in veel praktische vaardigheden onder het motto:  “Leren moet je DOEN”.

Voor meer informatie over de school en onze werkwijze kunt u kijken op onze website: www.sbo-devuurtoren.nl. U kunt ook via de site contact met ons zoeken.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Respect

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze school hebben de leerlingen een toelaatbaarheidsverklaring (tlv) SBO toegekend gekregen. In de observatiegroep kleuters (OKé groep) worden leerlingen geplaatst met een tlv SBO, maar er wordt duidelijk naar ouders/ verzorgers gecommuniceerd dat blijvende plaatsing op onze school niet vanzelfsprekend is.  De werkwijze van onze OKé groep is verderop in de schoolgids uitgewerkt.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
148
Landelijk gemiddelde
128

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op SBO De Vuurtoren zijn veiligheid en een goed schoolklimaat essentieel. Onze leerlingen moeten zich veilig voelen om tot leren te komen. Ook voor het personeel is het gevoel van sociale en fysieke veiligheid belangrijk. We hebben een preventiemedewerker en werken vanuit een schoolveiligheidsplan.

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

Wij werken veel samen met diverse partners in onze omgeving.

Terug naar boven