RK Basisschool Sint Willibrordus

Hoge Molenstraat 41 4301 KB Zierikzee

  • Schoolfoto van RK Basisschool Sint Willibrordus
  • Schoolfoto van RK Basisschool Sint Willibrordus
  • Schoolfoto van RK Basisschool Sint Willibrordus

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit de directie (blz. 3), groepsleerkrachten, onderwijsassistenten, een conciërge en een aantal vrijwilligers. Naast ons schoolteam werken wij samen met het team van de kinderopvang (Kibeo). Een grote groep ouders ondersteunen ons vanuit de OC (ouder commissie) en we hebben een enthousiaste MR (medezeggenschapsraad). Omdat wij kwaliteit van onderwijs voor nu en de toekomst belangrijk vinden, leiden wij ook dit jaar weer studenten op (HZ, Scalda)

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het kan voorkomen dat er vervanging nodig is in een groep. Bijvoorbeeld omdat een leerkracht ziek of afwezig is. We nemen dan de volgende stappen:

* We bekijken intern of er iemand kan vervangen

* We plaatsen een oproep in ons scholenkluster (Bisschop Ernst en Holtkampschool)

* We verdelen voor één dag de groep

* Een groep blijft bij langere afwezigheid van de leerkracht thuis. De kinderen krijgen via Classroom een dagschema met doelen voor die dag aangeboden zodat zij zelfstandig thuis aan de slag kunnen. 

Wij vinden het belangrijk dat we ouders tijdig informeren over een vervanging en dat ouders weten wie de vervanging invult. Deze communicatie verloopt via Parro.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school hanteren wij het leerstofjaarklassensysteem. Dat betekent dat kinderen van dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar zitten. In principe gaan de kinderen van elke groep elk jaar na de zomervakantie naar het volgende leerjaar over. Het kind doorloopt (normaal) in totaal in acht volledige schooljaren de basisschool. Als kinderen de leeftijd van vier jaar hebben bereikt, mogen ze op school worden toegelaten.

In het schooljaar 2023-2024 zijn er 9 groepen, namelijk drie groepen 0/1/2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Pauze: Wij werken met een continurooster waarin de leerkracht in de pauze samen met de leerlingen in de klas eet.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Aan leerlingen die meer begaafd zijn, kunnen wij een dagdeel in de week een apart programma aanbieden. Van belang is wel dat deze leerlingen voldoen aan de eisen die in ons hoogbegaafdheidsprotocol staan. Wij bieden deze uitdaging aan in de groep. We zien deze uitdagingen niet als 'extra' werk, maar als basisaanbod voor deze leerlingen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Als school hebben we de ambitie om het maximale uit een leerling te halen. Een leerling moet kunnen presteren naar zijn mogelijkheden en zich hierin gewaardeerd en erkend voelen. Door uit te gaan van de onderwijsbehoeften van kinderen, kunnen leerkrachten vaststellen wat nodig is om kinderen optimaal te laten ontwikkelen. M.b.v. groepsplannen en groepsoverzichten proberen wij opbrengstgericht en planmatig te werken aan geformuleerde doelen

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven