KC Koningskwartier

Ryckevelde 1 2761 KZ Zevenhuizen (Zuid-Holland)

  • Sinds november 2022 zijn we in dit gebouw gevestigd.
  • We zorgen met elkaar voor een goede verbinding tussen de jonge kinderen en de oudere kinderen.
  • Schoolfoto van KC Koningskwartier
  • Schoolfoto van KC Koningskwartier
  • Schoolfoto van KC Koningskwartier

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op KC Koningskwartier.

Ons motto is "Trots op jezelf, blij met de ander".

Het KC Koningskwartier is één Kindcentrum. Hierbij werken Opvang en Onderwijs onder één directie samen. 

Binnen KC Koningskwartier is Opvang en Onderwijs geïntegreerd, zodat we een doorgaande lijn aankunnen bieden. We bieden een totaalpakket op het gebied van onderwijs, peutergroep, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Bij ons leren, ontwikkelen en ontmoeten kinderen elkaar gedurende de hele dag in een voor hen vertrouwde omgeving. De integrale benadering van de (talent-)ontwikkeling en ondersteuning van een kind wordt als een grote meerwaarde gezien voor kinderen, hun ouders en uiteindelijk onze samenleving.

Binnen KC Koningskwartier willen we de mogelijkheid bieden om Thuis Nabij onderwijs te kunnen volgen. Kinderen met extra ondersteuning, op welk gebied dan ook, willen we graag een plek geven dichtbij hun eigen leefomgeving. We zullen samen met de ouders en deskundigen binnen het Kindcentrum onderzoeken en kijken naar de mogelijkheden. U kunt van KC Koningskwartier verwachten dat het een plek is, waar we met zorg en aandacht met elkaar omgaan. Daarbij gaat het niet uitsluitend om cognitieve vaardigheden (de schoolvakken), maar zeker ook om de sociaal emotionele vaardigheden. Hierbij hebben wij aandacht voor elk kind en daarbij dus ook voor zijn/haar achtergrond. Ons Kindcentrum is onderdeel van drie besturen: Quadrant, De Vier Windstreken en De Groeiling. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Uniek
  • Samen
  • Groeien
  • Respect
  • Plezier

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We zijn een groeiende school. In het schooljaar 2023-2024 zijn we gestart met 270 leerlingen. De opbouw van het KC Koningskwartier is een piramide vorm:

5 groepen 1/2

groep 2/3

2 groepen 3

2 groepen 4

groep 5

groep 6/7

groep 6/7

groep 8

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
309
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Het Kindcentrum biedt opvang en onderwijs aan voor de kinderen van 0 t/m 13 jaar. Het Kindcentrum is geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. Voor- en naschoolse opvang is mogelijk. 

Ons doel is dat school en opvang samen één kindcentrum vormen. Dan kunnen we op elkaar aansluiten en elkaar sterker maken.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven