Gescheiden ouders:
Er zijn kinderen op onze school waarvan de ouders niet bij elkaar leven. Wij vinden het belangrijk om beide ouders goed te informeren over de ontwikkeling van hun kind of kinderen. De ouder die is belast met het ouderlijk gezag, heeft de verplichting om de andere ouder (niet belast met het ouderlijk gezag) op de hoogte te houden van gewichtige aangelegenheden die het kind betreffen (artikel 1:377b Burgerlijk Wetboek). Het is dus de bedoeling dat de ouder die niet met het gezag is belast, de informatie krijgt van de andere ouder. Gegevens over schoolresultaten, zoals rapporten e.d. zouden dus ook via de met het gezag belaste ouder verstrekt moeten worden.
Mocht dat, om wat voor redenen dan ook, niet lukken, dan kan de ouder die niet met het gezag is belast, de school vragen om de informatie rechtstreeks door te geven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat van beide ouders de adressen/ e-mailadressen bekend zijn bij de school. Aan beide ouders wordt dan de volgende informatie verstrekt: de schoolgids, het rapport (één originele en één gekopieerde versie) en de uitnodiging voor de ouderavonden. Deze informatie wordt in dat geval in tweevoud aan het kind meegegeven. Als één van de ouders dit anders wil, kan hij of zij contact opnemen met de directeur. Hierbij wordt aangetekend, dat voor een ouderavond beide ouders worden uitgenodigd voor één gezamenlijk gesprek. Alleen in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken. Alle overige informatie wordt aan het kind in enkelvoud meegegeven.
Op verzoek wordt de overige informatie ook aan de ouder verstrekt waar het kind op dat moment niet woont. Een verzoek om gegevens over het kind te verstrekken aan derden wordt altijd aan beide ouders gedaan.
Sponsoring:
Het bestuur staat toe dat scholen over sponsorgelden kunnen beschikken. In voorkomende gevallen is het beleid sponsoring van toepassing. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn:
- Sponsoring moet verenigbaar zijn met de pedagogische en onderwijskundige doelstellingen van de school en moet in overeenstemming zijn met de goede smaak en het fatsoen
- Sponsoring mag de objectiviteit en onafhankelijkheid van het onderwijs niet in gevaar brengen.
- Sponsoring mag de onderwijsinhoud en de kwalitatieve eisen die de school aan het onderwijs stelt niet beïnvloeden.
Rookvrij onderwijsterrein:
Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij onderwijsterrein bij. Scholen zijn sinds 1 augustus 2020 verplicht een rookvrij terrein te hebben (vastgelegd in een Algemene Maatregel van Bestuur). Dit geldt voor primair en voortgezet onderwijs, mbo en hoger onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrij terrein beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Een rookvrij schoolterrein dient ingesteld, aangeduid en gehandhaafd te worden. Sinds 1 augustus 2020 is onze school rookvrij en geldt hiermee een rookverbod. Het rookvrije schoolterrein sluit aan bij de visie van onze school op het gebied van gezondheid en het zijn van een gezonde school.
Sinds 1 januari 2021 wordt er door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toezicht gehouden op een rookvrij schoolterrein. Het rookvrije schoolterrein geldt voor alle gebouwen en terreinen waar onze school zeggenschap over heeft en die voldoen aan de volgende voorwaarden:
- Het terrein grenst aan of ligt in de directe nabijheid van de gebouwen of inrichting van de onderwijsinstelling;
- De gebouwen of de inrichting van de onderwijsinstelling worden gebruikt voor onderwijs;
- Het terrein van de onderwijsinstelling is in gebruik.
Door Stichting de Waarden en onze school is het rookvrije onderwijsterrein ingesteld, aangeduid en daarnaast vindt hierop handhaving plaats. Dit betekent bijvoorbeeld dat op onze school borden zijn geplaatst welke aanduiden dat hier niet gerookt mag worden, alles wat aanspoort tot roken is verwijderd en als er iemand op ons schoolterrein rookt zijn wij verplicht de persoon hierop aan te spreken. Het beleid rondom een rookvrij schoolterrein is 24 uur per dag en 7 dagen per week ingesteld en aangeduid. Handhaven doen wij als de school open is, binnen de reguliere en extra ingelaste openingstijden.
Lunch:
Omdat wij een continurooster hateren, lunchen alle kinderen op school. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens de lunch eten en drinken de leerlingen hun zelf meegebrachte eten en drinken op onder verantwoordelijkheid van de leerkrachten. Hierna hebben alle kinderen even de tijd om zich (buiten) te ontspannen. Geeft u uw kinderen aub geen snoep (ook kauwgom is snoep!) en limonade mee naar school. Wij stimuleren gezond eten.