OBS De Wizzert

Kerkstraat 57 5411 EA Zeeland

Schoolfoto van OBS De Wizzert

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een collega afwezig is vanwege bijvoorbeeld ziekte of professionalisering, willen we het onderwijs natuurlijk zoveel mogelijk door laten gaan. We kunnen in zulke gevallen een beroep doen op collega’s die flexibel inzetbaar zijn. Zij zijn ook verbonden aan onze school (of één van de andere scholen in het cluster waar onze school bij hoort) en zijn dus bekend met hoe wij werken.

Mocht er onverhoopt geen vervanging beschikbaar zijn, dan zal het vervangingsprotocol ingaan. Dat kunt u vinden op onze website.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school werken we hoofdzakelijk met heterogene groepen, twee jaargroepen bij elkaar. Dit schooljaar hebben we om organisatorische redenen ook één homogene groep, te weten groep 6. Dat betekent elk jaar afscheid nemen van een groep kinderen met wie je hebt gewerkt en gespeeld en het weer opnieuw leren kennen van ‘nieuwe’ kinderen. Onze leerkrachten zijn structureel bezig met het groepsvormingsproces. Wij zijn van mening dat verbondenheid mede ontstaat doordat je elkaar kent. De plaatsing van onze leerlingen in de nieuwe groep gebeurt door het hele team.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De eerste jaren op OBS De Wizzert wordt het onderwijs thematisch en vakoverstijgend aangeboden. Ook kijkt de leerkracht naar de beginsituatie van een groep. Waar liggen de ontwikkelkansen en waar ligt de ontwikkelnoodzaak? De leerkracht stemt het onderwijsaanbod hierop af, waarbij wordt gekeken naar de leerlijnen. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het onderwijs heeft drie doelen, namelijk: kennisontwikkeling, persoonsvorming en maatschappelijke toerusting. Op OBS De Wizzert worden deze in evenwicht én in samenhang aangeboden. Meer verbinding tussen vakken (waaronder thematisch werken) maakt het onderwijs betekenisvol, waardoor kinderen meer betrokken zijn bij het leren. Ook kijkt de leerkracht naar de beginsituatie van een groep. Waar liggen de ontwikkelkansen en waar ligt de ontwikkelnoodzaak? De leerkracht stemt het onderwijsaanbod hierop af, waarbij wordt gekeken naar de leerlijnen.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Bij SAAM is inclusief onderwijs de regel. Inclusief onderwijs zorgt ervoor dat het kind kan opgroeien in de vertrouwde omgeving. De school past zich aan aan het kind en zijn mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het loslaten van eindtermen, omdat deze voor het kind niet passend zijn. De leerkracht gaat, uiteraard in overleg met ouders, samen met de intern begeleider op zoek naar de meest passende onderwijsondersteuning. Ons uitgangspunt hierbij is om zoveel mogelijk begeleiding in de klas te bieden. Daarom ook: inclusief onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De aandacht voor de executieve functies blijft in ontwikkeling. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Morgenzon is een KindCentrum (KC) waar alle kindvoorzieningen van Zeeland bij elkaar komen. OBS De Wizzert is één van de vier kernpartners van De Morgenzon. De overige kernpartners zijn basisschool Vlasgaard, Kinderopvang Kanteel en Peuterwerk Avem. OBS De Wizzert, Kanteel en Avem hebben een intentieverklaring getekend om intensieve samenwerking tussen deze organisaties verder vorm te geven. Zo is er een gezamenlijk pedagogisch beleidsplan geschreven en zal de overdracht van kinderen die doorstromen naar de basisschool zorgvuldig plaatsvinden.

Terug naar boven