Openbare Basisschool De Dijk

Adriaan Roggestraat 14 1507 BE Zaandam

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Dijk
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Dijk
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Dijk

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het scholenvenster van openbare basisschool De  Dijk. De Dijk kent twee locaties. De school telt in totaal ongeveer 355 leerlingen verdeeld over beide locaties.

In dit venster informeren wij u over onze onderwijsvisie, de organisatie en de resultaten. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. Als u na het lezen meer informatie wilt over onze school, bent u van harte uitgenodigd om een afspraak te maken met de directie van de school.

Een positief pedagogisch klimaat

Obs De Dijk streeft naar de ontwikkeling van een positief pedagogisch klimaat als een continu proces. Als 'een dijk van een school' is ons doel dat kinderen, ouders, verzorgers en leerkrachten zich voortdurend welkom en gerespecteerd voelen binnen onze school. Ons streven is dat kinderen leren ervaren als een plezierige en positieve bezigheid, waarbij ze in een veilige en stimulerende omgeving optimaal kunnen groeien en ontwikkelen. We besteden voortdurende aandacht aan dit proces. Ons onderwijs is gericht op kwaliteit en bevordert de cognitieve, creatieve, sociale en emotionele ontwikkeling van elk kind. Dit in een proces waarbij we heldere tussen- en einddoelen formuleren, meten, toetsen, evalueren en indien nodig bijstellen.

Leiderschap & eigenaarschap

Binnen onze school koesteren we kernwaarden zoals respect, veiligheid, behulpzaamheid en zelfstandigheid. Deze waarden vormen het fundament waarop we samenwerken en dragen bij aan de creatie van een veilige en positieve pedagogische omgeving. Deze kernwaarden zijn leidend in ons streven naar een onderwijsomgeving waarin leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Onze focus in het onderwijs reikt verder dan louter kennisoverdracht. De moderne maatschappij vraagt meer van ons en onze leerlingen. Het vermogen om eigen verantwoordelijkheid te nemen, problemen op te lossen, effectief samen te werken en doelgericht te werken zijn essentiële eigenschappen voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij streven ernaar dat ieder kind in staat is om zelf de regie (leiding) te nemen over zijn of haar handelen en leerproces. Bij ons werken we volgens een benadering waarbij het hele team, de leerlingen en de ouders betrokken zijn om dit te realiseren. We willen gezamenlijk een omgeving creëren waarin leiderschap en eigenaarschap worden gestimuleerd en waarin de kernwaarden diepgaand worden beleefd en toegepast. Dit doen wij met behulp van de 7 gewoonten. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Leiderschap/eigenaarschap
  • Veiligheid
  • Respect en plezier
  • Behulpzaamheid
  • Zelfstandigheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Er wordt aan onderwijs gewerkt met 15 groepen. Op locatie Oost zijn er 10 groepen: Drie groepen 1/ 2, een groep 3, een groep 3/4, een groep 4, 5, 6, 7 en 8. Op locatie West is zijn er 5 groepen. Eén groep 1/2, een groep 3/4, een groep 4/5, een groep 6 en een combinatiegroep 7/8. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
338
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op De Dijk kunt u rekenen op goed en gedegen onderwijs voor uw kind. Daar hoort ook een goede naschoolse opvang bij. De Dijk werkt samen met Babino.

Babino biedt:

  • peuterspelen voor kinderen van 2 tot 4 jaar
  • peuterspelen met VVE voor kinderen van 2 tot 4 jaar
  • buiten schoolse opvang voor kinderen van 4 – 13 jaar

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven