Openbare Basisschool De Spiegel

Brikstraat 6 1503 BK Zaandam

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Spiegel

Het team

Toelichting van de school

De leeftijdsopbouw van het team van obs De Spiegel verschilt niet veel van het landelijk gemiddelde. Qua leeftijd is het team mooi verdeeld. Op onze school willen we graag leren van elkaar. Door het verschil in ervaring en onderwijsinzichten kan het team van elkaars kwaliteiten profiteren. In Nederland krijgen scholen naar aanleiding van het leerlingenaantal formatie (=banen) toegekend. Verhoudingsgewijs is daarmee het aantal professionals op iedere school gelijk. Naast de groepsleerkrachten werken er op De Spiegel zes onderwijsassistenten en een tutor.  Twee Zorgcoördinatoren en  een team van specialisten (taal, rekenen, gedrag, VVE) ondersteunen het team.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op dit moment zijn er geen invalleerkrachten beschikbaar. Dat houdt in, dat we bij zieke of een verlofaanvraag elkaar zoveel mogelijk intern opvangen. Als het echt niet mogelijk is om een leerkracht te vervangen, schakelen we over op afstandsonderwijs. Al onze leerlingen kunnen deelnemen aan Teams. Een dagprogramma, instructiemoment en oefenmomenten binnen basispoort maken vast onderdeel uit van het lesprogramma op afstand.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met een peuteracademie.  Leerlingen van 3,9 jaar stromen bij onze peuteracademie in. De leerlingen wennen en leren de routines aan zodat zij goed voorbereid in kunnen stromen in groep 1. Onze kleutergroepen zijn combinatie groepen 1-2.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

xx

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

xx

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het School Ondersteunings Profiel is op dit moment aan vervanging toe. Dit schooljaar wordt gebruikt om een nieuw Profiel vorm te geven.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen de subsidie Basisvaardigheden zijn we bezig met het nascholen van het team op dit gebied. In overleg met onze schoolondersteuner en specialisten van het dienstencentrum van Zaan Primair kunnen wij al veel als het gaat om leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Wij proberen deze leerlingen zo lang mogelijk op onze school te houden. Op het moment dat we echt niet meer kunnen bieden wat een leerling nodig heeft, gaan we met ouders samen kijken naar andere oplossingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven