Epemaskoalle

Ds. H.W.C.A. Visserleane 11 8633 KH Ysbrechtum

  • Schoolfoto van Epemaskoalle
  • Samen het dorp schoonmaken
  • Schoolfoto van Epemaskoalle

Het team

Toelichting van de school

Wij willen goed inspelen op wat onze leerlingen nodig hebben. Medewerkers zijn daarbij de sleutel tot succes. Zij hebben direct contact met de kinderen, zien en ervaren wat nodig is. Wij vragen van onze medewerkers om het beste van zichzelf te geven aan leerlingen. En daarbij krijgen ze natuurlijk ondersteuning van de school, zoals coaching en scholing.

Onze medewerkers helpen leerlingen om hun talenten te ontwikkelen. En dat vraagt veel van ze! Want wil je een ander laten groeien, dan moet je ook zelf openstaan voor groei en ontwikkeling. Daarom bieden we onze medewerkers ruimte voor scholing en deskundigheidsbevordering. Zo blijven ze scherp en goed op de hoogte van alle ontwikkelingen op maatschappelijk, pedagogisch en onderwijskundig gebied. En dat komt weer ten goede aan de leerlingen. Medewerkers volgen trainingen met hun hele team of individueel. Voorbeelden zijn trainingen van SlimFit, Met Sprongen Vooruit en Bedrijfshulpverlening. Ze krijgen indien gewenst ook coaching, bijvoorbeeld van het Odyssee Expertisecentrum. Binnen Odyssee is voldoende ruimte voor loopbaanontwikkeling en carrière van medewerkers.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De organisatie (KyK scholen) heeft een vervangerspool. de leerkrachten in deze pool kunnen bij ziekte vervangen. Wanneer de pool niet toereikend is wordt er gebruik gemaakt van werelddocenten. Zij geven een inspirerende dag les aan de kinderen van de zieke leerkracht. Tijdens deze dag wordt het reguliere programma losgelaten en zijn de kinderen aan het werk met het thema van de werelddocent. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bij onze kleutergroepen zijn wij bewust bezig met de sociaal/emotionele ontwikkeling en veiligheid. Wanneer kind zich veilig voelt kan het ook tot leren komen. Daarbij is de relatie met de leerkracht essentieel om die veiligheid te kunnen bieden. Daarom besteden wij daar veel aandacht aan. Daarnaast bieden wij een combinatie van activiteiten en spelen om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de kinderen kennis opdoen en die toepassen in het spel. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De onderwijstijd wordt per leerjaar anders ingedeeld. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te kijken waar de leerlingen behoefte aan hebben, zodat wij daar ook extra aandacht aan kunnen besteden. 

Extra mogelijkheden op deze school

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderwoud kinderopvang verzorgt de peuteropvang binnen de Epemaskoalle. Een fijne partner waar kinderen van 2 tot 4 jaar worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Doordat de peuteropvang in hetzelfde gebouw zit is het mogelijk om doorgaande lijnen te ontwikkelen en de overgang van peuter naar kleuter zo klein mogelijk te maken. 

Terug naar boven