Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Op de Teake Jan Roordaschool werken we in heterogene groepen. In de heterogene groepen zitten kinderen van aansluitende jaargroepen. De groep functioneert als één groep. De kinderen van verschillende jaargroepen zitten door elkaar in het lokaal. De lesstof van de leerjaren wordt zoveel mogelijk verbonden. Kinderen werken veel samen. De kinderen zijn het ene jaar de jongste in de groep, het andere jaar de middelste en of oudste van de groep. Het werken met heterogene groepen heeft veel voordelen. Het organisatiemodel maakt een intensieve samenwerking tussen leerkrachten mogelijk en noodzakelijk. Het samenwerkend leren wordt zo doorgetrokken in de hele school, bij kinderen en leerkrachten. Er is meer aandacht voor het individuele kind. De leerlijnen van de vakgebieden worden het uitgangspunt van het onderwijs, waardoor de doorgaande lijn beter bewaakt wordt.
Met ingang van 1 augustus 2014 wordt de wet passend onderwijs van kracht. Deze wet beoogt dat ouders het recht hebben om hun kind aan te melden op de school van hun eerste voorkeur. Scholen hebben een zorgplicht, dit betekent dat de school verantwoordelijk is voor het zoeken naar een passend onderwijsaanbod voor alle leerlingen die op school worden aangemeld. Dit passende onderwijsaanbod willen we bij voorkeur aanbieden op onze eigen school. In het school ondersteuningsprofiel staat beschreven hoe de basisondersteuning is op onze school. Ook is hier in welke expertise we hebben binnen de specifieke zorg.