Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>basisscholen met een vergelijkbare schoolweging.</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635142" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.
Ieder half jaar worden de cito LVS toetsen afgenomen voor de hoofdvakken. Toetsgegevens worden door managementteam ieder half jaar verwerkt in trendanalyses. Wij vinden resultaten zeker waardevol om als objectief meetinstrument te gebruiken en leerdoelen uit te formuleren, maar wij fixeren ons er niet op. De leerling is veel meer dan een toetsuitslag. Vandaar dat wij hier ook geen toetsresultaten zullen publiceren. Onze hoofdtaak is om kinderen goed onderwijs te geven en ze te laten leren voor het leven.
De leerlingen krijgen in groep 7 een voorlopig advies. In groep 8 krijgen de leerlingen opnieuw een voorlopig advies na de M8 toetsen. Daarna komt de eindtoets waarna eventueel nog afgeweken kan worden van het advies.
In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
Voor vragen over onze sociale opbrengsten kunnen ouders contact opnemen met de groepsleerkracht van hun kind. Algemene vragen hierover kunt u stellen door te e-mailen naar [email protected] of door te bellen naar 033-2866103.
De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.