Openbare Basisschool De Pionier

Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer

  • Gebouw aan de Kerkstraat
  • Bruggen bouwen
  • Samen kijken naar kinderen die optreden
  • Knutselcircuit door de hele school, alle groepen door elkaar

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In principe wordt gewerkt met leerstofjaargroepen. Binnen deze groepen wordt wel gekeken naar wat elke leerling nodig heeft aan ondersteuning en uitdaging. Naar aanleiding van leerlingaantallen of behoeftes van leerlingen wordt soms gekozen voor combinatiegroepen.

De kleutergroepen zijn altijd heterogeen. Jongste en oudste kleuters zitten gemengd in de groepen zodat zij ook van en aan elkaar kunnen leren.

Bewegingsonderwijs en creativiteit staan bij ons hoog in het vaandel. We hebben daarvoor dan ook aparte docenten aangesteld.

Onze prioriteit is de leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te bieden en ze veel mogelijkheden mee te geven voor een positief en mooi leven. We proberen daarom zo veelzijdig mogelijk te zijn. Dit schooljaar hebben we voor de leerlingen een project Hollandse Meesters uitgezet en krijgen we lessen van een vakleerkracht tekenen en schilderen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

- volgt -

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven